whyyou

Medlem
 • Innehållsantal

  529
 • Gick med

 • Besökte senast

Om whyyou

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  man
 • Plats
  Stockholm
 1. Norwegian-kortet är inte helt gratis. Det är en valutaväxlingsavgift men det är billigare än många andra. Här är några exempel på kostnader för SkandiaBankens Visa-kort och IcaBankens MasterCard (med och utan kredit). Beroende på hur mycket man tar ut i ATM så varierar den totala årskostnaden. Men den är hela tiden lägre för Norwegian än för både IcaBanken och SkandiaBanken. Så det verkar vara ett ganksa bra alternativ. Finns det ännu bättre kort? Typ av kort Månads avgift Års avgift Uttagsavgift ATM Valuta Växling Avgift Årskostnad vid uttag av 10.000 kr i ATM utomlands Årskostnad vid uttag av 20.000 kr i ATM utomlands Årskostnad vid uttag av 50.000 kr i ATM utomlands SkandiaBanken Visa 20 kr 240 kr 0 kr 1,65% 405 kr 570 kr 1 065 kr IcaBanken Bankkort MasterCard 25 kr 300 kr 0 kr 1,25% 425 kr 550 kr 925 kr IcaBanken BankkortPlus MasterCard 27 kr 324 kr 0 kr 1,25% 449 kr 574 kr 949 kr NorwegianBank MasterCard 0 kr 0 kr 0 kr 1,75% 175 kr 350 kr 875 kr
 2. Verkar helt OK. Jag läser att Kortet har ingen årsavgift. Varuköp med kortet är avgiftsfria och om du reser till utlandet tar vi inte heller några avgifter om du tar ut kontanter i en bankomat. på https://www.banknorwegian.se/Kreditkort/Info Sen som alltid så kanske det finns något minstilt om valutaväxlingsavgivt eller dylikt. Men än så långt har jag inte hittat något.
 3. För några år sedan var ICA-bankens Visa-kort förmånligt att använda när man tog ut pengar i Thailand i ATM. Men sedan dess har dom höjt avgifterna så nu är dom inte alls bäst längre. Lika dåliga som alla andra - tyvärr. Är det någon som vet vilket kort som gäller om man vill slippa avgifter och valutapåslag?
 4. Vad vi märkte så var det inte mer mygg än vanligt i Thailand. Kanske borde vara det men inget jag märkte.
 5. Lite sent... Det blev Somkiet som låg 50 meter från huvudvägen. Man klev rakt in i djungeln. Nästan lite väl igenväxt. Bortsett från någon kackerlacka och en gammal AC som lät som ett flygplan så var det mycket trevligt!
 6. Nu är Somkiet Buri bokat. Det blev ett Poolside Room http://www.somkietburi.com/acc_poolside.html
 7. Beklagar, det är mycket nu... Somkiet Buri ser riktigt trevligt ut. Men fina bilder är lätt att fixa. Har du bott där? Kan du då beskriva stället med dina ord?
 8. Tack för infon! Det är precis den här typen av information man vill ha. Allt för ofta betalar man helt i onödan eller helt fel pris... Hu gör man med taxiresan till hotellet? Bokar man upp en tid med hotellet t.ex. genom att ringa, eller hur går det till? McD verkar lite oroväckande Lite större ställe än jag hade tänkt mig Transfern till ditt valda hotell ingår som sagt i färjepriset. Sammordnare frågar helt sonika vilket hotell du ska bo på när du kommit iland. Sedan blir du hänvisad till lämplig buss. De stannar på några stopp efter vägen. Tar kanske 15-20 minuter beroende på var man bor. (Du märker vilka som styr upp bussar och var du ska, de vanliga taxichaffissarna kan du ignorera) Har du något tips på var man kan bo? Gärna pool och gärna lite bättre. Ska ju bara vara där en eller två nätter så det gör inte så mycket om det kostar lite mer (läs, får inte kosta skjortan).
 9. Tack för infon! Det är precis den här typen av information man vill ha. Allt för ofta betalar man helt i onödan eller helt fel pris... Hu gör man med taxiresan till hotellet? Bokar man upp en tid med hotellet t.ex. genom att ringa, eller hur går det till? McD verkar lite oroväckande Lite större ställe än jag hade tänkt mig
 10. Vet inte var jag ska bo. Har du något tips?
 11. Jag tänkte göra en liten helgutflykt till Ao Nang och Railay Beach. Är just nu på Lanta och tänkte ta båten på fredag till Ao Nang. Den går väl 13.30 och tar två cirkus två timmar. Det är i princip allt jag vet... Har ingen koll alls på Ao Nang och Railay. Jag tänkte åka tillbaka på söndag. Vet inte ens när båten går. Men det löser sig väl. Så kom gärna med lite tips och idéer!
 12. Om du ska snorkla flera gånger på en vecka och dessutom någonstans mellan Lanta och Langkawi så är Lipe ett klockrent val.
 13. Jag kan ju meddela hur mitt försök att vrida dygnet gick. Det gick utmärkt. Några dagar innan så började jag med att sätta klockan en timme tidigare. Låg visserligen och drog mig men klev upp tidigare och tidigare. Det som var problem var att somna på kvällarna tidigare och tidigare. Man har ju ändå vissa "plikter" (jobb etc.). Men det gick ändå bra. Det fungerade utmärkt att sova på planet. Det brukar vara lite problem men eftersom vi hade gått och lagt oss tidigare så funkade det utmärkt. Så när vi kom till Thailand hade vi vridit halva tidsskillnaden som planerat. Då var var det inga problem med den kvarvarande tiden. Kanon! Det krävde lite planering och disciplin men fungerade utmärkt.
 14. Hur menar du? Utveckla. Det jag menade är att trådrubriken frågar vilken längd på boardshorts vi använder men pollen frågar vilket som är mode just nu. Blir ju två olika frågor. Jag använder s.k boardshorts men modet är ju korta shorts a la Stefan Holms höjdhopparshorts eller s.k hipstershorts. menar givetvis ..."längd på shorts vi använder"... Vad som är mode finns det väl tusen svar på beroende på vem man frågar. En svensk svarar något helt annorlunda en en tysk som svarar något annat än en italienare osv. Jag tro de flesta fattade vad jag menade. Alltså vad de använder/vill använda/tycker är bra. Hittills verkar det som vi svenskar (i alla fall på det här forumet) har lite lagom grå och mittemellan smak. Dvs att man inte ska ha för långa badbrallor eller för korta. Som någon skrev - "har alltid använt den här sorten". Det kanske är som med oss svenska killar att vi inte byter stil så ofta. Har vi väl börjat med en modell är det svårt att byta
 15. Hur menar du? Utveckla.