Chryzaliz

Medlem
 • Innehållsantal

  6 729
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Chryzaliz

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Male
 • Plats
  Jomtien Beach
 1. Nu är det dags igen. https://www.aftonbladet.se/resa/a/J1Ledm/sa-klarar-du-en-langflygning-med-sma-barn
 2. Varför skulle man inte våga åka till Thailand?
 3. Med motorcykel tar man sig enklast till stränderna från Bangsean i norr till Sattahip i söder. Komplettera med en kort båttur så finns t.ex. Koh Si Chang, Koh Larn och Koh Samae San inom bekvämt räckhåll. Taxi/buss funkar också men tar lite längre tid.
 4. Jag både badar och kopplar av i Pattaya, vilket tusentals och åter tusentals andra också gör. Man kan välja vad man vill göra och det som inte finns att göra i Pattaya existerar nog inte.
 5. Med tanke på att Du söker Dig till dessa ställen så är väl ganska troligt att Du söker Dig till sådana områden om Du kommer hit också. Fast platserna Du nämnde spelar inte riktigt i samma division som Pattaya när det gäller nöjesutbudet. Sky is the limit.
 6. Tänk på att avstigningsplatserna är på Sukhumvit Road när man åker med 389:an och vidare transport får man lösa på plats. Slutstation är i Jomtien och skall man bo längs Bahtbusslinjen så är det smidigt. Bästa alternativet om man inte landar för sent är Bell Travel som kör från samma plats på flygplatsen. Har man bokat boende innan så ingår transfer till boendet med minibuss från busstationen på Pattaya North. Jag tror dock att deras sista avgång är kl. 18:00 Priser: 389:an 120 thb(+taxi till hotellet, minst 200 thb eller Bathbuss 10 thb) och Bell Travel 250 thb fram till dörren.
 7. Vanligaste vägen in i Laos är nog landvägen via Nong Khai. När man kommit över bron ärr det en enkel sak att ordna visum på plats.
 8. Känns aktuellt så här mellan påsk och midsommar
 9. Tycker det varit blåsigare än vanligt även här i Jomtien Beach med omnejd de senaste 8-10 månaderna. Kanske varit så i större delar av landet?
 10. Lite "skräpigare" under den absoluta lågsäsongen men inte ens då tycker jag att det är något man ens reflekterar över.
 11. Håller med, ett par dagar med snorkling under lågsäsong är helt ok.
 12. Det är ett jäkla oskick att mata dessa apor. Till slut så klarar de inte av att skaffa föda på egen hand. Det är också väldigt onyttigt med allt detta frossande. Här en av tjockisarna på apberget i Bang Saen som inte gör annat om dagarna än att vräka i sig. Den fetaste fick jag inte med på bild men när han gick över vägen framför mig så släpade magen i asfalten.
 13. Var där 2007 sista gången och stanken av sopor är det jag minns. Ja, förutom att alla fyra i sällskapet blev matförgiftade på en restaurang. F.ö. samma ställe som mina föräldrar och deras bekanta blev matförgiftade på några år tidigare. Allmänt ofräscht på hela ön tycker jag och det verkar ju inte blivit till det bättre.
 14. Vill ni bara relaxa så är Koh Samet en pärla. Har Du även drabbats av lappsjuka i byn så går det ju utmärkt att kombinera med Pattaya/Jomtien. Korta resor blir det också. Annars håller jag med om Koh Samui som även det borde ha stabilt väder då. Lite längre att resa men där finns allt ni kan tänkas vilja uppnå med eran vecka.
 15. Phuket Town