Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Crendox

Medlem
  • Innehållsantal

    955
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Crendox

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Tror knappast att det är en konkurrent. Det finns för många hotell i Hua Hin för att det ska vara en trolig konspiration. Hoppas att din bror tillfrisknar.
  2. Crendox

    30 grader i feb.

    Alltså dra inte in hur lång tid vissa saker tar i verkligheten då funkar inga TV-serier. Köpet av Happiness gick väl på en timme eller en dag i serien men i verkligheten är det ju inte så.
  3. Crendox

    Dubbelvarning

    Kan lägga till ett tips om man är ovan med att köra MC/moppe, välj en automat om möjligt. Det är många branta backar på Koh Chang och kommer man med för låg fart och ska växla ner mitt i backen så är detlätt att stegra moppen och ramla baklänges. Ju klenare motor desto lättare att tvingas växla ner.
  4. Tycker att stranden i Hua Hin får sämre kritik än den borde få. Samet har bättre stränder och även en (hel) del andra stränder. Dock är stranden i Hua Hin 4 km. Så det är lätt att hitta en plats där man får vara ensan om man vill. På Samet så finns ju i praktiken bara stranden så det är ju där man är även på kvällen medans HH inte har något nattliv på stranden.
  5. Crendox

    Single Entry visum problem

    Ja max 90 dagar. Är nere nu men dock bara 64 dagar för min del. Jag har ett SE 60 dgr.
  6. Crendox

    Thais avgång TG 961 idag inställd.

    Kan inte så mycket om flygbolag och deras ekonomi men de flesta flygplan flyger väl inte fram och tillbaka mellan två punkter utan har en rutt. Störs denna rutt så måste ju ersättningsplan sättas in. Allt detta för att ha planen i luften så mycket som möjligt där de får in pengar.
  7. På de dyrare hotellen så brukar det alltid finnas ett "receptionspris" dvs det man får om man helt enkelt knallar in på hotellet och bokar. Detta pris är så gott som alltid dyrare. Olika bokningssidor har troligen olika rabatter från hotellen och även egna kampanjer som gör att det kan skilja en hel del ibland. Bokningssidorna har rum reserverade vilket kan innebära att hotellet säger att de är fullbokade men det går fortfarande att boka via bokningssidor. De sidor som jag sett fläskar på med fantasipriser är framförallt sidor som är sista minuten bokningssiter.
  8. Crendox

    Ensam t Thailand nästa vecka, vart åka?

    Nu har du bara skrivit 3 inlägg men min uppfattning om dig är att du kommer att få lappsjuka på Samet och Chang. Skall du ha det lugnt och skönt och varva ner så är det perfekt men du är isolerad på en ö som har extremt begränsat nattliv.
  9. Kort råd ät vad ni vill. Gör som ni gör i Sverige. Undviker du rå kyckling i Sverige så gör det i Thailand också Blir ni dåliga gå till apoteket och köp Immodium. Hur roligt är det att oroa sig för maten hela tiden?
  10. Just när det gäller löpning på stranden så finns det i princip bara en strand som är tillräckligt lång på Samet. Är ni inbitna löpare så kommer det största problemet bli att ni måste springa flera gånger fram och tillbaka. Undantaget om det är högvatten då kommer ni att få springa i riktigt mjuk och fin sand. Tung löpning med andra ord. Nu har jag inte varit där på drygt 2 år men hundar och andra djur är inga problem på stranden. De bryr sig inte helt enkelt. Vägarna förbättras ju hela tiden men det finns en helt OK väg (asfalt) som går norrut från piren där ni (troligen) anländer som är löpbar.
  11. Crendox

    Thailand vill dubblera antalet turister!

    Jag tippar på att de tittar mot Kina för att locka turister i första hand. Europa, USA, Australien osv tror jag inte kommer att stå för den stora ökningen om de lyckas snarare att det kommer fler från de närliggande länderna.
  12. Crendox

    Lyxproblem: Oriental, Peninsula, eller...?

    Även om Peninsula har tappat lite på sistone så tror jag att ni får ut mer av er resa om ni väljer det. Undvik dock våning 3 och 4. Alla rum har utsikt mot floden dessutom. Oavsett vilket hotell som ni väljer så påtala att ni kommer för att fira 50-årsdag. De kommer troligen att lista ut det ändå. Gör ni detta så kommer ni att specialbehandlas och få tårta o.d.
  13. Crendox

    grapefruit?

    De gånger jag köpt Pomelo så har den alltid varit väldigt torr och smaklös (både i Thailand och Sverige). Kanske haft otur bara. Möjligt att jag ger den en ny chans.
  14. Crendox

    att vakum packa innan hemresa

    Köp ett par vakuumpåsar för några bath. Be städerskan på hotellet om hjälp med att dammsuga påsarna och ge henne lite dricks. Fast som tidigare redan nämnts så kolla vikten på väskan sedan. Det går ofta att få igenom lite övervikt men tunga väskor är inte populärt.
  15. Glömde skriva att jag flyger från Landvetter och då blir det en mellanlandning till.
×