carjoh

Medlem
 • Innehållsantal

  287
 • Gick med

 • Besökte senast

Om carjoh

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Hej! Undrar om någon bott på Aetas Lumpini hotel i Bangkok? Läget känns bra och det är ok pris, men vill gärna få höra av någon som varit där
 2. Huay Yang har sin varmaste månad då, med mycket sol har man berättat. Vi har inte varit där i just maj, men i juni,juli och augusti, och åker i augusti igen...
 3. Jaha då fick man lära sig något nytt idag . Men i en någon av länkarna så verkar det ändå som att det finns ett visst skydd.. Vi gjorde faktiskt så att vi smörjde med annan solkräm först och sedan med lite kokosolja, man ville ju vara på säkra sidan
 4. Har varit på Koh Chang och Koh Maak två gånger, med och utan sandflugor. Koh Kood en gång- inga sandflugor. Ett gott råd är att ta allergitabletter, helst kestine, finns att läsa om effekten på insektsbett. 071222 skrev jag detta på forumet (en artikel www.vardnyheter.se 070706) : "Nu finns hjälp att få mot myggbett Läkemedelsverket har godkänt antihistaminet Kestine (ebastin) för behandling av myggbett hos känsliga personer. Det är första gången ett receptfritt antihistamin godkänns för denna specifika användning. Kestine används vid tillfälliga allergiska besvär orsakade av myggbett, exempelvis klåda och svullnad. Orsaken till att myggbett ger svullnad och kliar beror på en allergisk reaktion mot myggornas saliv. Både svullnaden och klådan som uppstår i samband med myggbett minskar efter behandling med Kestine. â€Vissa personer är extra känsliga för myggbett och reagerar med besvärande utslag och klåda. Äntligen kan dessa individer använda det receptfria läkemedlet Kestine vid tillfällig vistelse i myggrika områden för att lindra sina symtom. Bäst effekt uppnås om Kestine tas innan man blir myggbitenâ€, säger Docent Mats Mogard, Medicinsk chef, Nycomed AB. Kestine är sedan tidigare godkänt för behandling av allergiska besvär orsakade av bland annat pollen och djurepitel. Kestine är även det enda moderna antihistaminet som blivit godkänt av Läkemedelsverket i dubbel dosering vid svårare allergiska symtom från näsa och ögon. " Ett annat gott råd är att köpa kokosolja och smörja sig med innan man går på stranden, enl thailändarna kan sandflugorna inte bita igenom. Och oljan ska ha en naturlig solfaktor på 15.
 5. Ni passerar en Tesco Lotus som ligger utmed stora vägen, utanför Prachuap Khiri Khan ( om ni tar en minivan kan nu ju stanna till där)
 6. Ja då har jag provat att seata, MEN det går inte. Systemet ger inte möjlighet att fylla i barnens födelseår, och systemet köper inte att dessa inte är ifyllda.....Ringde Qatars kontor, så dom seatade oss. Kunde inte ge svar på varför det inte fungerade att fylla i uppgifterna. Men nu har vi plats iallafall.
 7. Jag provade också för en vecka sedan, vi åker i augusti. Vi är fyra i sällskapet, men det visade bara för 2. Man måste kanske fylla i alla uppgifter först, med passnr mm. Hmmm...får prova det ikväll.
 8. Brunkulla - Har skickat PM till dig
 9. Beachcluben har de dragit in. Den fanns inte när vi var där juni 2010, och enligt personalen så var det för att det var lågsäsong. Dom hänvisade till en restaurang som låg nere på stranden, där man skulle säga att man bodde på Kirikayan. Vi tyckte mycket om Mae Nam dock var botten inte helt hundra, lite ..dyig, (tror det är bäst beskrivning ).
 10. Vi bodde på Dusita Resort, som vi gärna rekommenderar. Enkelt men välskött. Låg dock lite enskilt, men jättefin trädgård med palmer, fin strand och väldigt billig mat som lagades av "mamman", äldre kvinna. Så fort vi frågade efter något som de inte hade tog "pappa " moppen och var tillbaka inom en halvtimme med det som de saknade. Billigt boende. Kommer säkert att återvända hit.
 11. Hej Vi var på Koh Kood november 2008. Jag skrev en kort reseinfo om resan, och om Koh Kood skrev jag såhär: "Tog sedan speedboat till Koh Kood. Hade ringt Dusita resort och aviserat att vi skulle komma. Blev avsläppta i knädjupt vatten och vadade in. Vilket paradis!!! Fin strand, hyfsat bred även vid högvatten, underbart vatten, gräsmatta med palmer. Fick ett boende för 4 för 2000B. Enkelt men rent och fräscht. Syns att man sköter om sina bungalows. 2 toaletter, 2 handfat och 2 duschar. AC. Underbara människor som hade det. Väldigt måna om att vi skulle ha det bra. Ja, ni hör, jag kan verkligen rekommendera detta stället. Maten kostade från 50 B för varmrätter. 30B för Chang till maten. Stannade 4 nätter och bara kopplade av. Nackdelen skulle vara att man är rätt isolerad. Men det är nog så på hela ön. Maken hyrde moped och körde en runda för att se sig omkring och vägarna är DÅLIGA, framför allt söder om Dusita. Åker gärna tillbaka dit!!
 12. Det är just flygplatsen jag är orolig över.
 13. Och vi den 7 juni....
 14. Hej! Undrar över stranden utanför Rocky´s, hur är den?? Är den VÄLDIGT långgrund, går det att simma där? Är det besvärligt vid lågvatten? Hur är det med Choeng Mon? Känslig vid lågvatten? Mvh Carina P s Tack Pelle för din info o dina tips! Allt håller nu på att sammanställas...
 15. Jag tror syrran var mest bekymrad över om flygplatsen skulle drabbas....