hille

Medlem
 • Innehållsantal

  2 838
 • Gick med

 • Besökte senast

Om hille

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Buss till Bangkok och sedan buss till Koh Chang är väl bästa alternativet om du inte vill flyga
 2. Buss till Bangkok och sedan buss till Koh Chang är väl bästa alternativet om du inte vill flyga
 3. Ja, eller var som helst där det finns ATM
 4. Första besöket, (tror det var 2004) var det ett paradis, för 6 år sedan var det redan för mycket och jag ångrade att jag åkt tillbaks. Idag - man behöver ju bara titta på en karta över öns hotell så blir man deprimerad ...
 5. Jag glömde att boka sittplatser på hemresan när jag bokade med Thai i år. Upptäckte det efter nån vecka och försökte då att boka på hemsidan men det gick inte. Skickade sedan ett mail till Thai i Sverige. Tog bara nån minut så hade de bokat åt mig. Men det kanske inte går om man bokat via någon resebyrå.
 6. https://www.thaismileair.com/en/Terms-and-Conditions
 7. Så är det väl med de flesta billiga biljetter, oavsett flygbolag. Betalar man för en "bättre" klass så får man bättre villkor. Det stämmer att även en ekonomibiljett med Thai brukar kunna gå att avboka fram till 90 dagar före avgång i vissa fall. Men har man bokat via en resebyrå så har de även sina regler och tar ut vilka avgifter de vill. Därför är det nästan alltid bättre att boka direkt med flygbolaget.
 8. Och denguefeber & hakmaskar kan man råka ut för överallt om man har otur (och i det första fallet inte skyddar sig mot myggen) Hoppas på att ni får en fin resa och att oroa sig hjälper inte mycket
 9. Många - eller kanske de flesta - försäkringsbolag kräver att man kontaktar dem för att få anvisning om vilken klinik man ska uppsöka om det inte handlar om ett akut sjukdomstillstånd som inte kan vänta.
 10. Många - eller kanske de flesta - försäkringsbolag kräver att man kontaktar dem för att få anvisning om vilken klinik man ska uppsöka om det inte handlar om ett akut sjukdomstillstånd som inte kan vänta.
 11. Har drabbats av samma sak...men bara en gång trots många många års resande i sydostasien. Tyckte inte att det var så farligt, bortsett från att det kliade nåt jävulskt. Vad som är viktigt att nämna är att denna typ av hakmask inte fortplantar sig hos människan. Så, nej jag vill inte uppleva det igen men det hindrar mig inte från att fortsätta att gå barfota på stränderna.
 12. Många frågor Du nämner inget om i vilket område du ska bo eller vad boendet heter...men jag gör ett litet försök ändå Pass, kort och pengar brukar jag sällan lämna på hotellet och då endast om det finns ett kassaskåp. För passet gäller dessutom att du ska kunna visa upp det om du skulle bli kontrollerad av polisen. Dricks - man förväntar sig inte att du ska dricksa utom möjligen på finare ställen. Jag brukar lämna mindre växelpengar i dricks ibland men det är ingenting som är ett måste. SIMkort är ju inte precis ett måste om du inte ska ringa inom Thailand men funkar bra att köpa, finns på flygplatsen och måste registreras först. Vad det gäller internet så har så gott som alla billigare boenden fritt internet som du kan utnyttja alternativt att du får betala en mindre summa för det. Finns ju massor att göra i Bangkok - besöka tempel, parker och andra sevärdheter nära floden vilket man exempelvis kan göra genom att "luffa" med flodbåtarna som kostar lite och går regelbundet fram och tillbaks under dagtid. Det är lätt att ta sig fram i staden både med buss, minibuss, skytrain, taxi och Metro förutom båtarna. Flera stora marknader och shopping av olika slag. Sevärdheterna i Bangkok är många men det beror ju på vad du är intresserad av. Det bästa är nog att skaffa eller låna en guidebok över Bangkok och läsa på lite i förväg.
 13. Ja då kan du ta några extra öl i Thailand
 14. Försökte redigera men lyckades inte... Förstår inte riktigt vad du menar med att du får betala både när du går in och ut. Men det är så att alla tågresenärer betalar en avgift för att resa till och från Arlanda. Har man inte betalat den när man betalade biljetten så blir det till att göra det på plats. https://www.swedavia.se/arlanda/till-och-fran/tag/#gref
 15. Nja, det är ju avgiften som du får när du kommer med tåg som jag avser... Flygets alla avgifter betalar du ju när du betalar för flygbiljetten. Och alla som kliver av tåget på Arlanda får visa upp sin biljett.