Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Mira

Medlem
  • Innehållsantal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Mira

  • Placering
    Medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Mira

    Thong Nai Pan Beach Koh Phangan

    Då passar stranden säkert bra för dig! Det finns en del restauranger, butiker m.m i området bakom stranden. Utefter stranden tror jag att det är själva anläggningarna(ganska småskaliga) som driver restaurangerna.
  2. Mira

    Thong Nai Pan Beach Koh Phangan

    En liten varning - vi bodde på "noi-stranden" en vecka i slutet av juni. Stranden är jättemysig, stämningen avslappnad, vi gillade det verkligen, men ett väldigt stort minus - vattnet var otroligt grumligt. Står du i vattnet upp till midja har du inte en chans att se fötterna. Läskigt att inte veta vad man trampar på, skulle ett barn komma under ytan har man inte mycket chans att hitta det i tid... Fördel är att stranden inte påverkas negativt av tidvattnet(som många övriga stränder på ön) utan det blir djupt hyfsat fort. Vi gillar platsen, men tvekar om vi skulle åkat tillbaka pga grumlet. Vet inte om det alltid är så på sommaren eller om vi hade otur. Du kan gå på grusvägen mellan de tåv stränderna - vi gjorde det en gång, kanske tog det ca. 20 min.?
  3. Mira

    Bill resort på Lamai

    Vi bodde på Bills i juni 2008. Vi märkte inte av något lågvatten, det gick bra att bada, finns dock lite stenar i vattnet. Skall man busa, spela strandtennis etc i vattnet är det bättre att gå en liten bit åt annat håll. Vi tyckte att stranden utanför Bills var den mysigaste på hela Lamai. Några stora stenbumlingar som skärmade av och gjorde att det kändes mysigt. Det är lugnt och gott om plats. Hotellet som sådant är vi också nöjda med. Det finns ju många olika rum och priser. Vi bodde i de billigaste rummen "standard building" som absolut var prisvärda. AC, tv, kyl inkl. bra frukostbuffé för 800 b för 2 pers. Om andra boendealternativ är lika prisvärda vet jag inte. Standarden räckte gott och väl för oss.
  4. Mira

    Resorts och aktiviteter på Koh Tao

    Kan också rekommendera Bow Thong, bodde där en vecka förra sommaren i billigaste bungalowerna. Lite mörka kanske, men rymliga och mycket space runt bungalowerna. Det vi gillade allra mest var läget på Sairee beach, nästan längst upp på stranden, lugnt, skönt och helt klart vackraste sträckan av stranden.
  5. Vi gjorde precis samma sak i våras när vi bokade med airasia, just eftersom boknningssidan accepterade dessa bokstäver (har både å och ö i våra namn, så det blev många konstiga tecken). Kan lugna dig med att det inte var några som helst problem när vi sedan flög i slutet av juni. Skulle tro att du kan vara helt lugn.
  6. Mira

    lamai beach

    HEJ, måste försvara Bill resort där vi bodde i en vecka i somras. Kanske är inte de dyrare bungalowerna värda priset, men vi bodde i fräscht standardrum (ac, tv, kylskåp)med god frukostbuffé för 800 bath, pool.En ganska lång trappa ner till stranden från vårt rum, men mer är 1,5 minut har jag svårt att tro att det tar att gå. Det finns många olika boenden på Bills, så man kan nog ha längre till stranden, eller direkt på stranden i strandbungalow.För oss var läget bästa tänkbara, men det beror på vad man vill ha. Vi tycker att strandremsan utanför Bills är den vackraste, egen vik inramad av stenbumlingar gjorde det mysigt. Man såg inte alla solstolar och parasoller längre bort på stranden. Dock var det lite stenigt i vattnet vid bad. Tillägger att vi inte är vidare förtjusta i Lamai i sig (alldeles för utbyggt) men vid Bills var det underbart. Trevlig resa!
  7. Efter en lång flygresa kostade vi på oss det lite dyrare men snabbaste sättet- minibuss + snabbåt. Vi bokade detta direkt med stället vi bodde på (ni kan säkert finna samma priser med andra arrangörer eller på plats på flygplatsen) - Samed villa, kostnad 2300 minibuss + 1200 speedboat (4 pers.). Resan flygplatsen - båten 2 timmar, speedboat 20? min. Lite dyrare, men mycket snabbare. Som jag uppfattade det hela måste man antingen in till bangkok för snabbare buss, eller om man åker buss från flygplatsen (som man kanske måste vänta på...) så är det en långsam variant som stannar på många ställen (= tar lång tid). När det gäller speedboaten blev vi avsläppta direkt på stranden "Ao phai" och behövde därmed inte betala "entréavgiften" till ön, så båtkostnaden blev nog i stort sett densamma som med långsam båt + entré. På väg tillbaka till flyget delade vi båt + minibuss med annan familj och kom då fram lika snabbt men till halva priset. Trevlig resa! Vi gillade KOh Samed även om vädret inte var det allra bästa när vi var där i juni.
  8. Hej! Vi landar också tidigt nu på lördag morgon och skall vidare till Koh Samet. Vi gjorde det smidigt för oss efter den långa resan och har bokat transfer genom Samed Villa där vi skall bo. 2500 bath tar de för en minibuss med oss fyra i. Andra taxi/minibussar borde väl ta ungefär samma priser? Malin
  9. Satsa på hemförsäkringen. Vår dotter råkade ut för en liknande skada då hon skar sig på en korall i somras. Vi fick ersättning för tio dagar då de räknade att hon inte kunde bada som var resans främsta mål. Ersättningen räknades ut efter hur mycket man betalt för resa+boende för dottern + en vuxen delat med antal dagar som "blev förstörda". Hänger du med...? Det är dock en förutsättning att ni har kvitton och sjukintyg sparade från läkaren i Thailand. Lycka till!
  10. Mira

    "Bill resort" Lamai

    Är det någon som bott på Bill resort på Lamai (Koh Samui). Skulle vilja veta var på anläggningen "standard building" och "superior room" (alltså de billigaste alternativen i ett lite större hus)ligger. Är det långt bort från strand och pool? Vi är inte ute efter lyxiga alternativ utan skulle bara vilja överraska barnen med en pool eftersom vi inte brukar bo på ställen med pool. Tar även emot andra upplysningar om stället! Tack!
  11. Hej! Vi åker till Thailand och Malaysia i sommar och vill gärna besöka både Taman Negara och Cameron Highlands(iMalaysia). Har läst att det skall finnas minibuss-transport direkt mellan dessa ställen. Är det någon som har gjort den resan? Undrar i så fall hur lång tid den tog. Hoppas att det inte tar 8 tim. som jag läste någonstans... Tacksam för svar!
  12. Mira

    boende nära MBK center

    Hej! Min familj bodde där i två nätter, två dubbelrum i somras. Vi är supernöjda, men det beror på vad man väntar sig. Superläge om man vill bo hyfsat billigt med pool, NÄRA MBK - ca. 2-3 minuters promenad till MBK + skytrainstation om man vill åka till någon annan del av stan. Mitt i smeten men väldigt tyst just på den lilla gatan där hotellet ligger. Nära 7 eleven om ni behöver handla något, Pizzeria + några matstånd på gatan utanför. Fräsch, nyrenoverat lobby + frukostmatsal (du får välja mellan 3 enklare frukostmenyer) men själva rummen är väldigt slitna. Fräscht badrum, rent rum men med skavanker. De har påbörjat en renovering även av rummen, men jag tror att det är de dyrare de börjat med. Vi skulle absolut välja att bo där igen! Trevlig resa
  13. Tack för ditt utförliga svar! Det är nog bäst att ta med sig en del pengar i varje fall. Vet du ungefär hur lång tid denna båt tar, är den mycket långsammare än de andra båtarna. Vet någon när denna båt går från Maenam? Tack, igen!
  14. Hej! Har läst på ett par ställen att det skall finnas bankomater på "Thong nai pan noi", tacksam om någon kan bekräfta det, hade absolut inte räknat med at det skulle finnas, men om det stämmer vore det toppen! Undrar också om någon åkt båt Maenam - "Thong nai pan noi", hur lång tid tar det? Är det att föredra framför båt till Thongsala + skumpig bilfärd genom djungeln? 6 dagar kvar...
  15. Mira

    Buss till Chumpon

    Ja, tåget är oftast trevligare. Min förhoppning var att bussen skulle vara lite snabbare. Nu verkar det inte skilja så mycket i tid. Så det blir nog tåg, om vi inte ändrar oss igen... Hittade faktiskt busstidet till slut. Länkar om någon annan letar någon gång. http://www.transport.co.th/Eng/HomeEnglish.htm
×