AnneP

Medlem
 • Innehållsantal

  296
 • Gick med

 • Besökte senast

Om AnneP

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1957-12-27

Profilinformation

 • Kön
  Female
 • Plats
  Sverige
 1. Någon som bott på Gipsy resort? Vi tänkte prova på en annan rutt än det vi brukar. Kuala Lumpur- Langkawi- Lipe- Krabi. Någon som tagit denna rutt och är det något man ska tänka på?
 2. Då vi varit mycket i Thailand, vill vi provat något annat. Vi hade tänkt oss Phu Q i februari 2018 då vi fyller 60 år. Vi ska vara iväg 3 veckor och gillar inte storstad men det får gärna hända något. Sol, vackra stränder, god mat, utflykter i naturen och snorkelturer. Blir denna ö för lugn då? Jag har bara läst om att man kan besöka ett fängelse och pepparplantage. Vi vill nog ha mer än så på 3 veckor. Vi vill dock inte vara på ställen med mängder av ryssar. Hoppas jag har kunnat förklara någorlunda vad vi är ute efter. Tacksam om någon har något förslag
 3. Vår favoritö är Hong och en paddlingutflykt i mangroveträsken får man inte missa.
 4. Tack! Vi får kolla där. Är här annars någon annan strand som inte vinden ligger på? Någon med fin sand inte som i Bo Phut. Vi är ju vana vid Krabbis öar och även Nai Harn. Tyvärr känns inte Samui riktigt i vår smak. Fast man ska ju inte klaga med tanke på vädret hemma i Sverige..
 5. Vi är just nu i Lamai och är trötta på de höga vågorna. Jag har läst lite här på forumet om Chaweng Noi. Är det någon som är där och kan säga hur det är där nu? Vi tänkte ta en dagstur dit. Stora Chaweng stranden har vi varit på och det var lika stora vågor där som här.
 6. Jag kollar upp boende nu och pratar med övriga i mitt resesällskap. Just nu lutar det åt 1 vecka på Koh Tao och Mae Haad. Sen börja med några nätter i Lamai. Tycker vi om det stannar vi där 2 veckor annars flyttar vi på oss till ev. Chaweng. Fast jag kan ändra mig igen Planerna var från början Koh Lipe sen blev det Koh Chang och nu är vi inne på Koh Samui. Det är ju det som är så bra med det här forumet. Man får så mycket hjälp och andras erfarenheter av olika resmål. Sen är det bara att kolla upp vad som passar dig. De fyra gånger vi varit i Thailand och tagit hjälp här, har det alltid blivit bra
 7. Tack för svaren jag ska kolla upp det ni skrivit om. Känns som vi ska skippa Phangan och ta Ko Thao. Hur långt är det mellan Chaweng och Lamai? Jag tänkte om man bor i Lamai och tar taxi till Chaweng de kvällar man känner för det. Blev förstås lite fundersam gällande stranden i Lamai, vi vill ju ha en fin strand.
 8. Om man börjar på Phangan 1 vecka och sen Samui 2 veckor. Vi gillar ju att varva ned och ta det lugnt första veckan sen får det gärna hända lite. Vad tycks om det? Var ska man bo på Phangan, gärna bunge på stranden? Lamai vad kan man gemföra det med av de ställe jag nämt att jag varit på? Finns där boende på stranden, gärna bunge. Om det är mycket liv så boende en tio minuter där ifrån?
 9. Tack Evert! Jag håller med dig att några öde paradisstränder hittar man inte. Om man gillar Nai Harn men inte Kata, Karon, Phatong och stora städer som Bangkok. Tycker det räcker med en vecka på Koh Lanta sen måste det hända något. Var ska man då bo på Koh Samui? Kombinationer vi gjort innan är. 1 vecka Koh Lanta 2 veckor Ao Nang. Nai Harn 1 vecka Kamala 2 veckor. Kamala och Ao Nang. Nai Harn och Ao Nang. Vi gillar dessa ställena men känner att vi vill se något annat. Jag vet att Ao Nang om något är turistiskt Att vi gillar det är för vi har hittat ett härligt boende som är lite off ( Jungle Willage ) Sen är det mysigt att åka ut till öarna på morgonen. Hong är en favorit. Där är också lite kvällslivet med musikbaren och fina utflykter till mangroveträsk. Men som sagt nu vill vi se något nytt. Om man tänker att man först tar en vecka på ett lugnt ställe på Koh Samui, gärna en bunge på stranden. Sen två veckor med tillgång till lite mer, dock inte bo rätt i smeten men kunna ta sig dit på tio minuter med tuktuk. Vad kan du då rekommendera?
 10. Känner att jag måste skriva att vi inte är ute efter någon partyö. Vi är 55+ så vi är mest ute efter naturupplevelser, god mat och gärna lite barar med livemusik dock ej någon elviskopia på något hotell.
 11. Om du tyckte en vecka var tillräckligt på Lanta kommer du känna motsvarande på Koh Chang. Åk till Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, strunta i Koh Chang. Själv blir jag rastlös på Koh lanta efter en dag. Hmm.. Ana just det. Jag har läst att Koh Samui var bland de första turistmålen och att det är väldigt skräpigt och sönderturistat. Jag har inte varit där så berätta gärna hur det är.
 12. Vi funderar på att åka till akoh Chang i tre veckor februari 2016. Min fråga är nu hur är det där? Vi har varit på Koh Lanta och det var fint men det räckte med en vecka där. Det är alltid skönt att starta med ett lugnt ställa första veckan. Vi har varit i Nai Harn och då besökte vi Kata och Karon och så vill vi inte ha det, för mycket charter för vår smak. Så vad kan man gemföra Koh Chang med eller de olika ställena på KC?
 13. Jag lånar tråden lite WSB påminner det om Kata och Karon? Vi funderar på att åka dit i februari. Var ska man bo om man inte gillar typ sådant som påminner om Kata och Karon och tycker Koh Lanta är mysigt en vecka, sen är det för lugnt.
 14. Var tar man speedboat från och hur lång tid tar det från Phuket till Lipe? Eller Krabi till Lipe?
 15. Resrutten den här gången får nog bli Nai Harn, Nai Yang och avslutning i Ao Nang med utflykter till öarna som Hong.