Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

susanne

Medlem
  • Innehållsantal

    75
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Allt postat av susanne

  1. susanne

    Songkran?

    När infaller det 2010? Det är inte samma datum varje år va? Ska nog ner i April och kommer att få uppleva det på plats Har firat det i Sverige inomhus med Thailändare. Kan säga atr det var lite blött!! Vadå heltäckningsmatta och tygsoffa! Det torkar väl
  2. susanne

    Songkran?

    Ok då vet jag. Vi åker nog ner den 8:de!
  3. susanne

    Overstay

    Det är dottern som undrar. Hon bokade om sin hemresa idag och får på det viset 1 vecka för mycket. Det blir nog immigrationen i Rayong Tack för svaren
  4. susanne

    Overstay

    Hejsan! Om man har vanligt turistvisum på 30 dar och stannar en vecka extra... Om man tar böterna, är det nån risk att man får problem nästa gång man kommer?? Det går ungefär jämt ut ekonomiskt att resa till närliggande stad och immigation.
  5. susanne

    Flytta till Thailand??

    Jag blir inte klok på djungeln som verkar vara för att kunna emmigrera! Vi har pratat många gånger om att flytta till Thailand. Nu är både jag och mannen arbetslösa och det känns som att det kan vara dags att göra slag i saken! Vi tänkte sälja huset så tillgångar kommer inte att fattas. Vi skulle ju ändå behöva försörjning där. Dottern som är på plats just nu har fått tips av sin thaivän att det är smartare att köpa land och bygga upp nåt eget, typ en liten restaurang och några rum. Han skulle då gå in som delägare. Skulle det räcka med att äga hälften/hälften för att det skulle bli godkänt? Vart man än läser om visum och sånt verkar det som man måste vara 50+ eller gift med en thai? Det vore ju inte kul att sälja huset och sen bli utkastad efter tre mån!! Ska man försöka ordna allt hemma eller är det lättare på plats? Snälla alla ni som redan ordnat det för er, försök att hjälpa oss Tack på förhand!
  6. susanne

    Flytta till Thailand??

    Tackar!
  7. susanne

    Flytta till Thailand??

    Det är ju visat och arbetstillståndet som verkar vara det största problemet?
  8. susanne

    Flytta till Thailand??

    Dottern känner honom mer än väl och det skulle inte vara frågan om att ge bort nånting, han skulle gå in med egna pengar. Största frågan är nästan om man ska ordna med arbetstillstånd och visum här hemma eller är det lättare på plats?
  9. susanne

    Bangkok by bike

    Vi cyklade helgturen 14 dec förra året. Kanonbra:) Vi fixade höjden på våra sadlar tillsammans med thaiguiden innan Arne kom. När han dök upp sa han åt alla... sänk sadlarna typ en decimeter!! Men det blir ju så obekvämt att cykla då tyckte vi? Ni kommer att förstå vad jag menar efter bara 10 min, sa han. Och mycket riktigt... man cyklar ca hälften på betongvägar 1-2 meter upp i luften och på riktigt trånga ställen. Du måste nå ner ordentlig med fötterna och liksom stega dig fram:) Turen var verkligen värd pengarna. Lycka till!
  10. Han med gitarren, är det nån som sett till honom? I flera år har han varit på KSR när vi varit där men i vintras såg vi inte till honom? Saknade!
  11. susanne

    Vi vill köpa ett guesthouse.

    Har precis samma funderingar som Bondmora och mer därtill Om man skulle köpa en liten rörelse, måste man anställa nån (thai) eller kan min man och jag sköta allt själva? Får man automatiskt uppehållstillstånd om man äger en rörelse, eller kanske söka visum för längre tid? Man kan väl inte hålla på med visaruns om man tänkt stanna nåt år? Vill verkligen flytta till Thailand men det verkar så krångligt
  12. susanne

    Klant-tråden !!!

    Oxå många år sen... Skulle skjutsa barnen till fotbollsträning. Minstingen satt i barnstol i bak och var lite kinkig för alla var inte klara. Jag sa åt sonen att öppna och prata lite med henne medan vi väntade. När det var dax att åka var dörren i nån slags död vinkel så det syntes inte att den fortfarande var öppen och jag var tvungen att backa, bredvid har vi en lyktstolpe... Dörren vek sig åt fel håll och gick inte att stänga! Jag fick flytta på barnstolen och låta ett större barn sitta där och hålla i dörren, inte helt riskfritt kanske men nöden har ingen lag.
  13. susanne

    Klant-tråden !!!

    På tal om vattenhinkar så kom jag på när sonen var liten... Hade parkerat en full skurhink och dammsugaren bredvid varandra!! När jag skulle fortsätta skura efter ett litet avbrott var skurhinken tom? Hur snurrig är jag, tänkte jag och hämtade nytt vatten. När jag sen skulle ställa undan dammsugaren visade det sig att jag inte var så snurrig trots allt. När jag lyfte upp den forsade det vatten!! Vi fick den aldrig att funka igen, men tänk vad kul sonen måste ha haft. Allt vatten botta, sa han!
  14. Om man nu har kontakter och upphället kanske ordnar sig? Hur ofta måste man ur landet för visum och hur många gånger kan man göra det. Begränsning? Kom hem från Thai i tisdags, på onsdagen blev jag varslad, makens jobb hänger löst, dottern trivs inte i skolan och sonen är arbetslös sen han slutade skolan i juni! Vi har i många år pratat om att dra, känns som läge nu? Även om man inte får ut några överpriser på huset? Enda kruxet är vår Berner Sennen hund som blir 8 år nästa gång. Skulle han orka med resan? Till Endoo? Hur går det till att ta med hunden? Kostnad, karantän? Var åker han i planet? Han är pigg och kry men börjar ändå bli lastgammal. Hade väl lite tänkt att vänta ut honom men nu blev det läge!! Flera frågor till olika experter:)
  15. susanne

    Flygplatsskatt??

    Om ni är som jag och har missat?? Man behöver inte betala det längre!!
  16. susanne

    Flygplatsskatt??

    2 år senast!! Då betelade vi 500 bath/person aldrig 700??
  17. susanne

    Ny här!

    Kom just hem, min hund har haft det värre än jag trott!! Är livrädd för raketer och vart lovad en stuga i skogen på nyår!! Slutade med en lägenhet i Stockholm!! Inte kul! Om jag ska vara hundvakt så får de inte mer än jag lovar! Vem är du i Köping? Sussi Wahlgren här!
  18. susanne

    Ny här!

    Vet hur svårt det är med hundvakt!! Vi har en Berner Sennen hund som "inte tränas överhuvudtaget) Han är "go o gla" 7,5 år + att jag har dotterns hundar ibland. Hane Schäfer/Terrveren 5 år... stissig men snäll. Miniplutt, Lasa apso/tibetansk spaniel. Om jag inte har flyttat till Thailand så kan vovven få promenader och en stor trädgård i Kungsör men ingen uppforstran:) Hör av er. Sussi
  19. susanne

    Sol creme!

    Köpte en solcreme i Bangkok, 350 bath, solfaktor 40 inför cykelturen med Arne!!Koh Samet faktor 12, 390 bath!! Och ingen vet hur länge dessa stått i fönstret??Tror lite på Sverige där? Uppdaterade varor och inte mycket dyrare??
  20. susanne

    Hjälp med boende på Koh Samet

    Fast vi verkar vara överens om att boendet på White sand är OK? Rekomenderas!! Vi har bara varit där över nyår så det kan tänkas vara billigare andra tider på året?
  21. Jag igen! För 21 år sen reste vi med vår 9 mån dotter till Thailand och för folk hemma var det som att resa till månen!! Därav att jag skriver att det finns inga problem. Det var det inte då heller, men då visste man inget. Fanns inga forum att fråga på t.ex. Det är guld nu:). Fråga på så du/ni känner er säkrare, men jag tror att allt kommer att gå bra:) Lycka till!
  22. Ursäkta, jag vill inte verka överlägsen på nåt vis. Men det finns faktiskt barn i Thailand med! Och jag förstår att man orolig! Det finns hur mycket mat som helst att mosa!! Be bara om att det inte ska vara starkt! Ta med er burkar i nödfall. Sen är nappflaskan ett bra komlement. Sen håller jag med om nakenheten:) Vana att vara utan blöja som man aldrig kan prova hemma? Vår älsta dotter blev "torr" i thailand 10 mån gammal! Känns som man "duttar" för mycket hemma? Flyget är en annan femma:) hoppas att ni får bra "grannar" som älskar småbarn:)
  23. susanne

    Hjälp med boende på Koh Samet

    Det är nåt fel på telefon så jag får inte över bilderna:(. Rummen var helt ok, det enda negativa var de f.de plastöverdragen på madrasserna, fast det är ju inte så unikt?
  24. susanne

    Hjälp med boende på Koh Samet

    Känner igen både golvet och dörren. Vi hade dock 2 andra hundar på vår altan på nätterna. 2 tikar som inte var skabbiga:) Ska försöka lägga in bilder.
×