susanne

Medlem
 • Innehållsantal

  75
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om susanne

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 • Plats
  Kungsör
 1. Han med gitarren, är det nån som sett till honom? I flera år har han varit på KSR när vi varit där men i vintras såg vi inte till honom? Saknade!
 2. Vi brukar börja med ett par dar i Bangkok. Handla upp oss på "ressaker" som vi inte släpar hemifrån. Sen blir det sol och bad blandat med äventyr! Tyvärr blir det mer bad än äventyr, man blir ju så förslappad! Varje gång vi åker hem och när vi håller på att planera nästa resa är det fullspäckat med aktiviteter (som sen inte blir av) Chiang Mai har vi bara varit i en gång men det brukar finnas med i planerna varje gång. När vi väl är på plats i Thailand så vill vi till stränder på en gång och sen är det svårt att slita sig. Vi brukar inte kunna vara borta mer än en månad så när vi tar oss kragen för äventyr är det nästan dags att åka hem igen. Ca tre dagar tar vi då i Bangkok för att handla upp oss på kläder mm, som helst ska räcka till nästa gång!
 3. Jag tycker att det är helt rätt att utländska turister betalar mer (vi har ju råd) för att besöka nationalparker och liknande. Jag menar vad är 400 bath att bråka om för oss. För en Thai är det mycket pengar.
 4. På tal om getingar... finns dom i Thailand överhuvudtaget? Jag har aldrig sett nån! Däremot brukar man se nåt mellanting mellan geting och humla?? som är 5-6 cm långa och surrar som F-n. Vad är det och kan dom stickas?
 5. Jag VET att det var en tusenfoting jag blev biten av (var även till doktor). Jag hade betten och värk i armen med mig LÄNGE. Det är nästan 20 år sen så jag kommer inte ihåg hur länge! Så nån ny modell är det ju inte heller frågan om Dessutom blev det ärr som jag hade i flera år. Det jag menade var att bettet i sig inte är FARLIGARE (fast det onda varar längre och är värre) än ett getingstick beroende på hur känslig man är. Så det så!
 6. Jag blev biten på armbågen av en sån där tusenfoting en gång. Två stick blev det (2 Gaddar?). Armen svullnade till dubbel storlek och det gjorde fruktansvärt ont först, sen domnade armen bort i flera timmar. Fick höra skräckhistorier från andra turister att de lägger ägg i blodet och en massa andra hemskheter. Sanningen var att det är som ett getingstick! Beroende på hur känslig du är avgör hur farligt bettet blir. Det är ju förmodligen inte samma gift, men samma effekt. Jag är ganska känlig för getingstick också. Ps. Vi bodde jätteprimitivt med stora springor i golvet och inget myggnät. Jag klämde den i sömnen.
 7. Jo det går väl bra att dricka vatten till maten, om man nu vill spara pengar så är ju det också ett sätt. Men annars menar jag t ex på stranden så går man ju oftast upp och sätter sig i restaurangen och tar en öl istället för att handla i affären och dricka sin öl i det "fria"
 8. Håller med Skumberg! Det är lättare att spara pengarna innan man åker! Sen är det ju som många redan skrivit.... Ät på små lokala hak och så lite västerländsk mat som möjligt (det är den som är dyr). Köp ölen i affären istället för i restaurangen. Pruta på boendet om du ska stanna lite längre. Sen blir det billigare ju längre från stranden du bor. Tänk efter om ni verkligen behöver varmvatten och TV? Vi bodde väldigt enkelt vissa nätter på vår senaste resa. Våra bekväma tonåringar grymta lite om springor i golven och thaidusch mm, men tyckte sen att det var ganska okej. Dessutom blev ju lyxen desto större på de lite dyrare boendena med alla bekvämligheter. Lycka till!