Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Kattis

Medlem
  • Innehållsantal

    79
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Kattis

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Ngn här som vet ngt om Banana Fan sea resort? Vi har bokat där ett par nätter i februari...
  2. Kattis

    Vågar vi vänta eller är detta bra flygpriser i dec?

    Hej, vi bokade med Jade i början på feb 2012 för direktflyg med Thai, Sthlm-Bangkok utresa 14 dec och hem 5 jan för 8500:- per person. Inrikes med Air Asia inkl bagage ca 700/person tur och retur. Samma resa var upp i det dubbla under hösten... Tack snälla för svar! Då bör det dyka upp lite förslag från Jade och säkert nåt mer från Jordenresor snart. Har Jade funkat bra för er??? När betalar man om man bokar via Jade? Tar dom nån provision? Slänger in en flygfråga och hoppas på tur: Är det egna skärmar på alla Thai´s plan numera??? En stor fördel för oss som reser med barn. Finns det på Finnairs? Hej, Jade fungerade bra, inga problem där och man fick en vecka på sig att betala. Någon form av provis tar dem säkert men inget som vi som kunder får veta/betala förutom biljettpriset i alla fall. Om jag vore du så skulle jag kontakta Jade eller t ex Odenresor och helt enkelt välja dem biljetter som erbjuds till bästa pris. Tyvärr inga egna skärmar på Thai... vi hade hoppats eftersom vi läst om att dem skulle renovera sina plan men vi fick i alla fall inte det på varken dit eller hem. Lycka till!
  3. Kattis

    Vågar vi vänta eller är detta bra flygpriser i dec?

    Hej, vi bokade med Jade i början på feb 2012 för direktflyg med Thai, Sthlm-Bangkok utresa 14 dec och hem 5 jan för 8500:- per person. Inrikes med Air Asia inkl bagage ca 700/person tur och retur. Samma resa var upp i det dubbla under hösten...
  4. Vill bara tipsa om en restaurang på Lipe, Sunrise Beach restaurant. Blev vår absoluta favorit under den vecka vi var på ön (kom hem i lördags. Jättebra Thaimat speciellt; green curry som var fantastiskt god och chicken med cashewnötter (be om lite extra chili) och deras pad thai mmm. Bra priser på jättegod mat! Missa inte denna om ni har vägarna förbi, vi gick dit tidigt till lunchen för det blev snabbt fullt!
  5. Kattis

    Var ska man bo på Koh Lipe

    Det stämmer Agoda lägger på skatter och avgifter men vi bokade via Sawadee och fick via mail prisuppgift på 6500 baht per natt för en familybunge. Tycker faktiskt att Sawadee är riktigt bra att ha och göra med...
  6. Kattis

    Var ska man bo på Koh Lipe

    Tack för tipsen! Lite måste man ju röra på sig även på semestern Japp vi blir 17 st...och inga små barn alls så det borde funka.. Längtar som 17!
  7. Nu ser det ut som om det blir Lipe i alla fall och vi kommer att åka ner dit med La Moet på en tredagars kryssning med en av deras båtar... Tror att det kommer bli en bra lösning... Ska bli kul att se Lipe faktiskt!
  8. Kattis

    Var ska man bo på Koh Lipe

    Måste fråga.. är det för långt för att gå in till "stan" från Mountain? Tänkte fira jul och bo på Mountain en hel vecka, blir nästan orolig nu om det är alldeles öde där..
  9. Eller hur, det var inte riktigt meningen, sorry Ingen fara! Det är väl det forumet är till för!
  10. Tack för alla tips. Vet inte om jag blivit så jättemycket klokare men kanske lite.... Intressant att se hur samtalsämnet kan svänga över till ngt heeelt annat..
  11. Vi är en grupp på 17 pers som ska åka över jul och nyår. 8 vuxna och 9 ungdomar mellan 16-20 år. Vi kommer att starta med 5 dgr i Khao Lak sedan troligen hyra båt ett par dagar. Vi vet att vi kommer att avsluta med 4 nätter i Ao Nang och sedan två nätter i Bangkok men vi har 8 dagar i mitten av resan som vi inte vet vart vi ska. Funderar på Lipe eller Long Beach Koh Lanta ( Klong Nin?) kanske Phi Phi ett par nätter?? Någon som har tips på bra ställe att åka till så inte våra ungdomar tröttnar?
  12. Jag kan bara hålla med om det sjukhus du nämner. Var tvungen att gå dit med min tonåriga dotter dagen innan hemresa till Sverige då hon fått halsfluss och dubbelsidig öroninflammation. Det halsonda kom från en dag till en annan och såklart väldigt olämpligt vi blev riktigt oroliga för hemresan och bestämde oss för att fortast möjligt ta oss till läkare. Frågade på hotellet vi bodde på och dem pekade bara nedåt på samma gata vi bodde på ca 200 meter bort på detta sjukhus på norra Chaweng. Vi föreställde oss ett flera timmar långt sjukhusbesök men när vi om in genom entreén blev vi genast bemötta av en sjuksyster som delade ut muggar med dricksvatten både till dotter och mamma och pappa. Vi förklarade snabbt problemet hon bad oss sitta ner och fylla i lite papper och visa passet men vi hann knappt slå ner rumpan förrän dem hämtade dottern för lite blodtryckskoll och vikt. Dotter kommer ut efter 1 minut. 2 minuter senare blir vi kallade till läkare som tittar i hals och öron, ställer lite frågor och konstaterar snabbt vad som var fel. Hon skriver recept och en räkning. Dotter fick penicillin (femdagars) värktabletter och örondroppar. Vi får sedan gå till Lucka nr 1 för att hämta medicin och sedan till lucka nr 2 för att betala. Kommer inte ihåg exakt men minns att vi(i juni 2009) inte betalade mer än 300 SEK för både medicin och läkarbesök. Ett mycket proffsigt bemötande och hela besöket inkl betalning och allt tog max 20 minuter Vi kanske hade en enorm tur denna gång (dotter hade ont men klarade hemresan ganska bra) men jag har aldrig varit med om ett sådant snabbt och trevligt läkarbesök i Sverige!!
  13. Kattis

    Boka flyg över jul/ nyår 12/13

    Har precis betalat för våra flygbiljetter med Thai airways, utresa 14 dec och hemresa 5 jan, 8503:- per person, direktflyg. Vi satte oss på väntlista hos Jade travel i mitten på januari och har fått en kanon service därifrån!
  14. Kattis

    Reseberättelse från Koh Lipe

    Bra info, tack för det! Med den vetskap du har nu, skulle de rekommendera den jobbiga resan dit eller tycker du att det är onödigt? Är i valet och kvalet, därav denna fråga.... /Kattis
  15. Kattis

    Tips på trevligt boende Koh Kood!

    http://www.shantaakohkood.com/tour_our_resort.html http://thebeachkohkood.com/ Hej, bodde ett par tre nätter på båda dessa ställen feb 2010. Kan varmt rekommendera båda två även om dem är mkt olika varandra. Båda har i alla fall fina stränder och mycket god service. Shantaa är ganska mkt lyxigare men det enkla boendet vägs upp hos Natural beach resort av en fantastisk charm. Att kombinera dessa kändes perfekt! Trevlig resa!
×