Björnkarl

Medlem
 • Innehållsantal

  291
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om Björnkarl

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Finns inget bättre än Ban Krut.
 2. Marknad

  Marknad i Dansingkon, som ligger på gränsen till Burma.Marknaden är på lördagar.
 3. Ban Krut

  Fotot taget vid Ratchavadee Hotel.
 4. Had Wanakorn

  Had Wanakorn är en nationalpark som ligger nära Ban Huay Yang, Prachuap Khirikhan. Här finns möjlighet att övernatta i tält eller bungalow.
 5. Stranden vid Ban Krut

 6. Närmaste stranden hittar du i Bang Saen, ca 1,5 h från Ekkamai busstation. Den passar alltså bra för en dagsutlykt. Staden är populär som utflyktsmål för Bangkokbor, men ganska okänd för utlänningar. http://www.circleofasia.com/Bang-Saen-Thailand.htm
 7. Du ställde en fråga och fick två svar. Nu har det snart gått tre månader utan att du har svarat. Det är uselt att ställa frågor utan att kommentera svaren. SKÄMS ni som känner er skyldiga!!!
 8. Chiang Mai Mae Chan Kamphaeng Phet Lampang Phitsanulok Sukhothai Mae Sot Udon Thani Khon Kaen Kuchinarai Phrae Bangkok Ban Krut Hua Hin Chumphon Prachuap Khirikhan Koh Samui Songkhla Had Yai Ranong Rayong Si Racha Pattaya Phuket (Kata) Ayutthaya
 9. Jag har varit där några gånger. Är det något särskilt du vill veta?
 10. Jag håller med om att Baan Klang Aow är det bästa stället att bo på. Maten är som sagt inget vidare. Det är bättre att gå till the Beach. The Beach har bra mat men det finns ganska lite att välja på. Bra mat finns också att få närmare "tempelberget". På norra delen av stranden finns Bayview Beach Resort som serverar bra mat. De har också mycket att välja på. Bredvid Baan Klang Aow bygger de för fullt. Det är små bungalows, ett fyrvåningshus och längs med strandvägen något som ser ut som affärslokaler. Men jag rekommenderar ändå Baan Klang Aow. Här är hemsidorna till hotell längs stranden, från söder till norr. Detta bara som exempel, det finns flera hotell att välja på. http://www.rachavadee.com/ http://www.tharnvara.com/index_eng.html http://www.baanklangaowresort.com/en_home.htm http://www.banitobeach.com/index2.asp http://www.keereewaree.com/home.html http://www.suanbankrut.com/en_index.html
 11. Som Malee säger är Ban Krut ett trevligt ställe. Det är också ett perfekt stopp på vägen till Surat Thani eftersom det är ungefär halvvvägs dit. En bra rutt är tåget 8.05 från Bangkok till Surat Thani, som anländer 16.30. Detta tåg stannar i Ban Krut 12.47. Man kan alltså vara några dagar i Ban Krut för att sedan fortsätta med tåget till S.T. Tåget är mycket bekvämare än buss och ett lugnare färdsätt. I priset på nämnda tåg ingår en bulle till frukost och en mindre lunch.
 12. Jo, det finns en hel del svarthåriga och brunögda som pratar väldigt bra thailändska. :D
 13. Någon nämnde Japan, men resonemanget var inte särskilt klart. Måste bara påpeka att i Japan använder man sig inte av dricks. Servicen du får ingår i priset på varan. Arbetsgivaren betalar skatt på intäkten och måste ge personalen skälig lön. De kan inte ge dem usel lön och sedan lämna över ansvaret till gästen. Thailändare lämnar dricks, det stämmer. Men det är något som de har lärt sig av utlänningar.Ursprungligen använde sig thai inte av drickssystemet. Att det har blivit så kan till stor del skyllas på USA och Vietnamkriget. Amerikanare har en utpräglad "drickskultur" och när de var på vila, eller R&R som de kallar det, då var de inte snåla med slantarna. Sjunde flottan ankrade ofta upp på redden utanför Pattaya i mitten på 70-talet. Då var det party . På den tiden var Pattaya det enda turistområdet, om man inte räknar Bangkok. Några mil från dessa områden förväntade sig folk inte dricks. Fick de dricks gjorde de en "wai" och bugade sig. Om ni tror att det inte har någon betydelse hur ni uppför er i ett främmande land då tar ni fel. Det gäller både om ni vräker pengar omkring er eller visar tuttarna på badstränderna.
 14. Precis. :laugh:
 15. Delvis kanske jag kan hålla med dig, men det är många som rekommenderat Chumphon. Inte minst här på forumet har jag läst mycket om stället. Se också den här artikeln: http://www.expressen.se/resor/resmal/asien/thailand/1.991311/thailands-guldkorn Börjar kvällstidningarna skriva artiklar om en plats, då kommer också folk att hitta dit. Själv bodde jag på Cabana 2003 och tyckte det var ett trevligt ställe. Förra året var vi tillbaka för ett kort besök och det hade hänt en hel del. Det fanns fler restauranger på stranden nu. Situationen är likadan i Ban Krut, som också nämns i artikeln. Nyligen har de öppnat en restaurang som håller öppet till sent på kvällen. En kompis i byn berättar att det blir fler och fler turister för varje år. Många svenskar, sägs det.