Valltomta

Medlem
 • Innehållsantal

  2 206
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Valltomta

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Female
 • Plats
  Sydvästra hörnet av Småland
 1. När jag vill ha information så söker jag först och hittar ofta den då vilket gör att jag inte behöver ställa några frågor. Att jag inte själv svarar på frågor så ofta är just för att samma frågor redan ställts så många gånger och svaren är så enkla att hitta.
 2. Hur lång tid tar transfer mellan Koh Kho Khao och Phuket airport med privat taxi? När börjar färjan gå från Koh Kho Khao? Vi ska boka connection flyg från Phuket till Bangkok och behöver därför veta hur mycket tid vi behöver på oss.
 3. Vem arrangerar den turen pelle77? Den låter intressant
 4. Tycker man om strandpromenader morgon och kväll och har ryggbesvär så är Klong Dao utan tvekan bäst då den inte lutar så mycket. Så det är inte bara unga och barnfamiljer som föredrar Klong Dao, skraltiga kärringar gillar den också. Sedan badar vi sällan där utan vi har moppe och gör olika strandhugg utmed ön istället. Närheten till Saladan är också positivt. Långt ifrån den finaste stranden men för oss funkar den mycket bra.
 5. Tror det är ett klokt beslut. Vet fler folk som varit på paradiset Phi Phi, åkt tillbaka i nutid och blivit grymt besvikna. Håller med, ett klokt beslut. Jag var där första gången 2004, och det var helt annerlunda då, dok väldigt utbygt redand då, men kommer ihåg reven vi snoklade ved, och Maya Bay var helt fantastikst! Inte alls som sist i 2013, då var ju reven inte färgglada länge, had det inte varit för några fiskar i fina färger hade allt varit "grått och trist" :/ Ja vi får nog hålla oss därifrån...
 6. Var där -92 och har många gånger funderat på att åka dit igen men vi ändrar oss alltid i sista minuten eftersom vi inte vill förstöra vårt härliga minne därifrån.
 7. Ja, vi planerar åka dit precis efter nyår. Men det är som sagt resan som bekymrar mig pga min stelopererade rygg som aldrig är smärtfri...
 8. puderliknande stränder lockar också
 9. Funderar på 4 nätter på Koh Lipe kommande vinter. Åker från Lanta dit. Har läst en del oroväckande saker om transporten dit. Är det värt det? Jag har dålig rygg och blir sjösjuk i en hammock... Rekommenderar ni kanske något annat på närmre håll? Min man vill väldigt gärna dyka och jag vill snorkla.
 10. Bangkokbybike är suveränt. De erbjuder nu även en rundtur till fots(om man nu inte vill cykla) som vi också testat och den är minst lika bra.
 11. Kollade på en bild på Phad Thai stället och om de tar bort juiceståndet så klarar de sig precis själva restaurangen ligger nog exakt 50cm från elstolpen
 12. Om ni inte har varit där tidigare så är det kanske bra att inte se hur det ser ut innan, om ifall att det inte blir bra, för då vet ni ju inte vad ni missat 😇 När de röjt färdigt är jag däremot intresserad av att se bilder så jag inte blir chockad vid ankomst. ( har ju mina favorit ställen som jag oroar mig över) Vi har varit på Koh Lanta många gånger och det är en av våra faviritplatser i Thailand, vi gillar Long Beach. Men det är klart stränderna är ju ganska rena från restauranger och solstolar. Blir spännande och se hur det ser ut i Saladan efter upprensningen :-\ Anledningen till att vi gillar Lanta är ju bland annat att det inte är långa rader med solstolar. Jag gillar också avsaknaden av solstolar. Det gör att stränderna inte känns trånga trots högsäsong. Lite bekymrad över vårt phad thai ställe bakom Maya Lanta som ligger utmed vägen. Krua Kritsana borde också ligga ganska pyrt till. Sedan är det ju alla småhak på stranden, t.ex. Krua Nidnoy på Kong Dao. Nåväl, det är ju ingenting jag kan påverka ändå...hoppas det löser sig till det bästa för alla.
 13. Om ni inte har varit där tidigare så är det kanske bra att inte se hur det ser ut innan, om ifall att det inte blir bra, för då vet ni ju inte vad ni missat 😇 När de röjt färdigt är jag däremot intresserad av att se bilder så jag inte blir chockad vid ankomst. ( har ju mina favorit ställen som jag oroar mig över)
 14. Räknar man med en vägbredd på ca 4m så är det 8m på vardera sida om vägen som skall vara fri. Känns som det kommer se väldigt annorlunda ut i vinter när vi kommer till Lanta.
 15. Vore intressant om någon på plats kan lägga upp lite bilder.