Captain Thailand

Medlem
 • Innehållsantal

  13 343
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Captain Thailand

 1. Fönster på plats och fasaden har strykts med färg en första gång. Två strykningar återstår.
 2. Hej, Jag har frugan har köpt en ny landplätt och har börjat bygga ett hus i Lamai på Koh Samui. Jag tänkte att jag lägger in lite bilder här under resans gång...
 3. Jag har jobbat via nätet och med IT i femton år och det har funkat bra. Inriktningen har skiftat något, då man måste anpassa verksamhet efter efterfrågan, trender och konkurrens. Sedan känner jag ganska många andra svenskar som livnärt sig i Thailand i +10 år, de flesta i restaurang och mäklarbranschen. För att lyckas som. företagare här krävs exakt samma egenskaper som i Sverige. Du måste jobba hårt, vara duktig på det du gör och vara i en bransch som de facto genererar pengar. Jag skulle gissa att det bara passar sisådär 5% av svenskarna. Vi är ett hårt arbetande folk, men i Thailand finns inga starta-eget bidrag och fallskärmar om det går åt skogen. Man måste sonika ha ett någorlunda jämt cash flow, år efter år. yten att man kan jobba lite och köra turistliv resten av tiden är extremt få förunnade. Det kan ju funka om man är en sällsynt duktig day trader etc.
 4. Tack! Det blev dessbättre ingen storm just här på ön, bara ett regnoväder.
 5. Här på Samui blev det ingen storm, bara ”normalt regnsäsongsväder”. Dock har bla den sydligare provinsen Nakhon Si Thammarat drabbats betydligt värre, med rätt stora skador på en del hus och infrastruktur.
 6. Första bilden detta år...
 7. I skrivande stund bara lätt regn på Samui, knappt någon blåst, men det kommer väl under eftermiddagen.
 8. God Jul!
 9. Dörrarna till toaletter och vissa rum kom. De känns gedigna...
 10. Men jag är väldigt nöjd med stenarbetet än så länge...
 11. Det byggs och fixas mer inomhus just nu, så fasaden är ganska oförändrad...
 12. Lillhunden inspekterar...
 13. Väldigt mycket regn på Samui denna vecka! Idag är det översvämningar på många vägar dessutom. Men att Samui får mycket regn under 2-4 månader om året är inte så konstigt då ön ligger i en tropisk klimatzon (blå på kartan), som så gott som gränsar till områden med regnskogsklimat (mörkblå färg på kartan). Dessbättre har vi ju även 8-9 månader med väldigt mycket sol.
 14. Sakta faller bitarna på plats. Förhoppningsvis är allt, inklusive kök och liknande, klart till songkran...
 15. Jag är en stor fan av sten!
 16. Huset i går morse. Det är mitt i den värsta regnsäsongen här, men de kan ändå grundmåla innertak och delar av fasaden...
 17. Vi har övervägt det, eller åtminstone tänkt tanken. I genomsnitt gissar jag att vi kommer göra av med en dryg svensk tusenlapp i månaden på el, så visst finns det besparingar att göra. Dock är jag ”lite för lat” för att ta tag i detta just nu. Jag och de övriga tre som skall bo i huset får sätta oss ner och kika på det när det mesta är klart. Det gäller väl att göra en grundlig ekonomisk kalkyl där vi får överväga för och nackdelar, främst ekonomiska. Kommer denna fram att det tar 15-20 år innan panelerna är betalade, så undrar jag om vi inte struntar i det. Personligen har jag dock inte alls satt mig in i vad detta kan kosta. Ännu.
 18. Vi hoppas att allt är klart till songkran och i så fall blir den totala byggtiden nästan på pricken ett år, plus ett par månader för bygglov och arkitktens arbete. Det kanske kan verka som en evighet, men det är inte alltid så många arbetare på plats, jag tippar att genomsnittet är 7-10 stycken per dag. Ibland är det 30 stycken och ibland bara ett par. Vad detta hade kostat i Sverige (om man nu bara räknar mantimmar vågar jag knappt tänka på ). Firman vi anlitar är ansvarig byggherre/byggledare.
 19. Det ser lite "kaotiskt och smutsigt" ut på bygget just nu, men jag är relativt säker på att stenarbetet blir toppen när de är klara. Delar av fasaden kommer målas i en ljus gråbeige kulör och utvalda delar, som trapphuset i denna film, kommer kläs med skiffer eller sten. movie01.mp4
 20. Tack! Jag/vi har nog gjort i runda slängar 70% och arkitekten 30%. Jag hade mina idéer och sedan har han finjusterat detaljer utifrån sin expertis och kompetens, så att säga. Och naturligtvis gjort det hela genomförbart utifrån gällande bygglov och lagar osv. Sedan har såklart byggfirman och vi valt material osv. En ständig kamp mellan utseende, kvalitet, lämplighet och pris...
 21. El måste man ju ha med...
 22. Exteriören i morse. Just nu håller de på med taket och den lilla verandan...
 23. I går började stenfirman med sitt arbete. Vi kommer bara använda naturlig sten och skiffer. Än sålänge är jag supernöjd!
 24. Det blev nyttig middag för mig...
 25. Jag lovar hälsa honom när / om vi ses! Senast vi sågs måste ha varit i våras eller somras.