Captain Thailand

Medlem
 • Innehållsantal

  13 343
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Captain Thailand

 • Placering
  Avancerad medlem

Kontakt

 • Hemsida
  http://www.kohsamui.nu

Profilinformation

 • Kön
  man
 • Plats
  Koh Samui, Surat Thani
 1. Fönster på plats och fasaden har strykts med färg en första gång. Två strykningar återstår.
 2. Jag har jobbat via nätet och med IT i femton år och det har funkat bra. Inriktningen har skiftat något, då man måste anpassa verksamhet efter efterfrågan, trender och konkurrens. Sedan känner jag ganska många andra svenskar som livnärt sig i Thailand i +10 år, de flesta i restaurang och mäklarbranschen. För att lyckas som. företagare här krävs exakt samma egenskaper som i Sverige. Du måste jobba hårt, vara duktig på det du gör och vara i en bransch som de facto genererar pengar. Jag skulle gissa att det bara passar sisådär 5% av svenskarna. Vi är ett hårt arbetande folk, men i Thailand finns inga starta-eget bidrag och fallskärmar om det går åt skogen. Man måste sonika ha ett någorlunda jämt cash flow, år efter år. yten att man kan jobba lite och köra turistliv resten av tiden är extremt få förunnade. Det kan ju funka om man är en sällsynt duktig day trader etc.
 3. Tack! Det blev dessbättre ingen storm just här på ön, bara ett regnoväder.
 4. Här på Samui blev det ingen storm, bara ”normalt regnsäsongsväder”. Dock har bla den sydligare provinsen Nakhon Si Thammarat drabbats betydligt värre, med rätt stora skador på en del hus och infrastruktur.
 5. Första bilden detta år...
 6. I skrivande stund bara lätt regn på Samui, knappt någon blåst, men det kommer väl under eftermiddagen.
 7. God Jul!
 8. Dörrarna till toaletter och vissa rum kom. De känns gedigna...
 9. Men jag är väldigt nöjd med stenarbetet än så länge...
 10. Det byggs och fixas mer inomhus just nu, så fasaden är ganska oförändrad...
 11. Lillhunden inspekterar...
 12. Väldigt mycket regn på Samui denna vecka! Idag är det översvämningar på många vägar dessutom. Men att Samui får mycket regn under 2-4 månader om året är inte så konstigt då ön ligger i en tropisk klimatzon (blå på kartan), som så gott som gränsar till områden med regnskogsklimat (mörkblå färg på kartan). Dessbättre har vi ju även 8-9 månader med väldigt mycket sol.
 13. Sakta faller bitarna på plats. Förhoppningsvis är allt, inklusive kök och liknande, klart till songkran...
 14. Jag är en stor fan av sten!
 15. Huset i går morse. Det är mitt i den värsta regnsäsongen här, men de kan ändå grundmåla innertak och delar av fasaden...