Captain Thailand

Medlem
 • Innehållsantal

  13 329
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Captain Thailand

 • Placering
  Avancerad medlem

Kontakt

 • Hemsida
  http://www.kohsamui.nu

Profilinformation

 • Kön
  man
 • Plats
  Koh Samui, Surat Thani
 1. Huset i går morse. Det är mitt i den värsta regnsäsongen här, men de kan ändå grundmåla innertak och delar av fasaden...
 2. Vi har övervägt det, eller åtminstone tänkt tanken. I genomsnitt gissar jag att vi kommer göra av med en dryg svensk tusenlapp i månaden på el, så visst finns det besparingar att göra. Dock är jag ”lite för lat” för att ta tag i detta just nu. Jag och de övriga tre som skall bo i huset får sätta oss ner och kika på det när det mesta är klart. Det gäller väl att göra en grundlig ekonomisk kalkyl där vi får överväga för och nackdelar, främst ekonomiska. Kommer denna fram att det tar 15-20 år innan panelerna är betalade, så undrar jag om vi inte struntar i det. Personligen har jag dock inte alls satt mig in i vad detta kan kosta. Ännu.
 3. Vi hoppas att allt är klart till songkran och i så fall blir den totala byggtiden nästan på pricken ett år, plus ett par månader för bygglov och arkitktens arbete. Det kanske kan verka som en evighet, men det är inte alltid så många arbetare på plats, jag tippar att genomsnittet är 7-10 stycken per dag. Ibland är det 30 stycken och ibland bara ett par. Vad detta hade kostat i Sverige (om man nu bara räknar mantimmar vågar jag knappt tänka på ). Firman vi anlitar är ansvarig byggherre/byggledare.
 4. Det ser lite "kaotiskt och smutsigt" ut på bygget just nu, men jag är relativt säker på att stenarbetet blir toppen när de är klara. Delar av fasaden kommer målas i en ljus gråbeige kulör och utvalda delar, som trapphuset i denna film, kommer kläs med skiffer eller sten. movie01.mp4
 5. Tack! Jag/vi har nog gjort i runda slängar 70% och arkitekten 30%. Jag hade mina idéer och sedan har han finjusterat detaljer utifrån sin expertis och kompetens, så att säga. Och naturligtvis gjort det hela genomförbart utifrån gällande bygglov och lagar osv. Sedan har såklart byggfirman och vi valt material osv. En ständig kamp mellan utseende, kvalitet, lämplighet och pris...
 6. El måste man ju ha med...
 7. Exteriören i morse. Just nu håller de på med taket och den lilla verandan...
 8. I går började stenfirman med sitt arbete. Vi kommer bara använda naturlig sten och skiffer. Än sålänge är jag supernöjd!
 9. Det blev nyttig middag för mig...
 10. Jag lovar hälsa honom när / om vi ses! Senast vi sågs måste ha varit i våras eller somras.
 11. Ja, det är internet som gäller, men lite annat fokus. Thai.nu och några av de andra hemsidorna är sålda sedan några månader.
 12. Tack! Jo allt bra här! Jodå, jag är bekant med Jonas och han är en skön lirare, men det är inte så att vi ses så ofta. Mer när vi springer på varandra på El Dorado etc... Huset är beläget i norraste Lamai.
 13. Framtida "relaxavdelning"...
 14. De har precis börjat med innertaket ovanför poolen...