Captain Thailand

Medlem
 • Innehållsantal

  13 367
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Captain Thailand

 • Placering
  Avancerad medlem

Kontakt

 • Hemsida
  http://www.kohsamui.nu

Profilinformation

 • Kön
  man
 • Plats
  Koh Samui, Surat Thani
 1. Ps. ”Många” var en överdrift. Det var några få, iaf uttalat.
 2. Tack så mycket! Jag reste hit som tonåring första gången för trettio år sen, när det bara fanns backpackers och Thai på ön. Sedan blev det ganska långa resor varje år, tom 2003. Men jag har bott här permanent i femton år och skrev således ut mig från Sverige 2004. Många trodde jag skulle vara tbx inom några år, men inte än sålänge iaf.
 3. Här har det inte hänt så mycket, men ställningarna är iaf väck...
 4. Detalj från ena badrummet...
 5. Man börjar ana hur det kommer att se ut nu...
 6. Stenarbetet är så gott som klart. Det blev lite dyrare än vi kalkylerat med, men vi är toppennöjda ändå. Killen har jobbat i nästan tre månader med sina två unga assistenter.
 7. Det är nog trots allt mer än 3%. Jag raljerade lite
 8. Tack! Som vanligt var det rätt stora vågor och högvatten i januari. Men nu fint och lugnt. Som vanligt med andra ord. Fyra kokosnötter av fem. Inte den allra finaste stranden i Thailand, men många prisvärda strandrestauranger och väldigt mycket plats att sola på.
 9. Så är det ju. Talade bara för 97% av den övriga populationen.
 10. Människor är vane- och flockdjur och dessutom rätt bekväma (om det tillåts). Sociala medierna har tagit över forumens roll. Man behöver inte surfa in på flera ställen, utan man har allt på sin Facebook etc. Personligen gillar jag (börjar bli gubbe på riktigt) forum-formatet bättre, men det är nog en smak- och vanesak. Jag häckar fortfarande på fem stycken forum totalt. Stockkonservativ med andra ord.
 11. Vårt lilla trapphus är cementgrått så jag tyckte att en färgglad Jimi kunde komma väl till plats. 6000 baht för en rätt väl utförd gigantisk oljemålning. Tycker det är helt ok.
 12. Första bordet börjar bli klart...
 13. 90% av stenarbetet är klart...
 14. Haha, hittade denna tio år gamla tråden: Snacka om att vi drog ut på startdatumet. Nytt inofficiellt världsrekord? Vi bygger nu i Lamai istället för Lipa Noi, men annars är planen typ den samma...
 15. Så detta inte bara blir en lång ”egotråd” så tänkte jag sammanfatta lite när byggarna är klara. Dvs ge tips om vad jag skulle gjort på samma sätt som nu och vad jag hade gjort annorlunda. Ni som byggt i Thailand, och kanske även i Sverige, vet nog att det ibland kan uppstå en rad dilemman i kommunikationen med byggaren. Jag gillar verkligen vad de gjort hittills, men det finns även en del saker jag hade ändrat på från start, om jag hade haft nuvarande kunskap för ett år sen. Mer om detta om ett par-tre månader.