Malee

Medlem
 • Innehållsantal

  7 424
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om Malee

 • Placering
  Avancerad medlem
 • Födelsedag 1960-05-12

Kontakt

 • Hemsida
  http://www.maleegarden.com

Profilinformation

 • Kön
  Female
 • Plats
  Phuket
 1. Det står ingenting om dette på den siten som det blir henvist til. Och - ööööh? Det är även ofta svårt att få fram uttagsregler vad gäller svenska banker (och förmodligen norska men det vet jag inget om). Att tala med kunniga bankanställda är alltid bra om man undrar över bankfrågor. Om du undrar över regler vad gäller min bank "gula banken - Ayudhya Bank" ring 1572 (inom Thailand).
 2. Glömde off topic 3 Min bank rekommenderar uttag genom automat utomlands (Ayudhya Bank = Krungsri Bank). Hos dom kan man med VISAkort ta ut motsvarande 100 000 baht per dag, ingen övre gräns per vecka eller annan tidsperiod som svenska banker har. Minuset är att dom naurligtvis tar avgift samt ger en halvtaskig kurs.
 3. Normalt er grensen 50 000 Baht. For å overføre større summer så trenger man en arbeidstillatelse. Nej du behöver inte arbetstillstånd för att föra ut pengar ur landet. Detta är en svårdödad myt. Om du har transfererat pengar till Thailand kan du även skicka dom utomlands igen, mot en avgift. Min informtion är aktuell, faktiskt pratat med banken (Krungsri) om det i denna vecka. Kanskje dine engelskkunnskaper ikke er spesielt gode, men les punkt nr. 3. Der står det dirrekte og inndirrekte at man trenger en arbeidstillatels. At man ikke trenger å vise den fysiske arbeidstillatelsen er ikke det samme som at man ikke trenger en. Fordi de papirene som man kan ha "istedenfor" vil man ikke ha UTEN en arbeidstillatelse. Man kan føre ut penger av Thaland, men da er det en MAKSGRENSE på 50 000 Baht dersom man IKKE HAR en arbeidstillatelse. Og sånn har det alltid vært under alle mine år i Thailand. Men herre min je Norlund - ring en bank! Du behöver INTE arbetstillstånd för att föra över större summor. Du har ALDRIG behövt det såvida inte pengarn kommer från inkomst i landet. Du måste dock bevisa att du fört in pengarna eller varifrån de kommer. Om du som trådskaparen arbetat i landet och tjänat pengar behöver du visa upp arbetstillstånd samt intyg från arbetsgivaren. Om du kan bevisa införsel av egna medel behöves det inte. De som köpt condo har förhoppnignsvis fört in pengarna legalt i landet, då har dom fått ett papper som heter TT3 av banken vid införseltillfället. Har personen i fråga denna kan han/hon senare föra ut pengarna i landet med hjälp av denna TT3-blankett utan större problem. Off topic 1: reglerna om in- och utförsel av valuta blev enklare och bättre hösten 2010. Off topic 2: de som inte vill tjafsa med papper, skaffa ett VISA-kort till ditt konto och plocka helt sonika ut pengarna utomlands (Sverige eller var du nu må bo). De flesta banker har rätt generösa regler om hur mycket du kan ta ut per vecka i uttagsautomater.
 4. Normalt er grensen 50 000 Baht. For å overføre større summer så trenger man en arbeidstillatelse. Nej du behöver inte arbetstillstånd för att föra ut pengar ur landet. Detta är en svårdödad myt. Om du har transfererat pengar till Thailand kan du även skicka dom utomlands igen, mot en avgift. Min informtion är aktuell, faktiskt pratat med banken (Krungsri) om det i denna vecka.
 5. Vilka är DOM? som enligt dig förstör... Man måste öppna ögonen och se. Jag har inga problem med synen.....jag har däremot väldiga problem att förstå dina inlägg....... ??? Håller med ovanstående talare. Och apropå ingenting, brukar allid envisas med att folk ska kolla NOGA var dom köper/leaser hus bl.a. så att folk inte hyr/köper något som ligger intill ett lokalt "släng allting här-ställe". sånt syns inte på bild.
 6. Koh Phra Thong - dock extremt lugnt. Lätt att ta sig till, norr om Khao Lak: http://www.kohphrathong.com/
 7. Nai Narn. Delvis för att det är fantastiska nyårskalas där, delvis för att byn är roligare för tonåringar (delvis för att jag bor här, haha)
 8. Professionell svensk fotograf kommer ner i januari som bland annat jobbar med bröllopsfotografi, vet ej om det kommer stämma tidsmässigt men hon är mycket bra! PMs mig så skickar jag hennes mejladress.
 9. Laila flyttade hem till Sverige det var därför Gafae Aroy upphörde och företaget såldes vidare.
 10. Då skulle jag rekommenderat oss Men vi är fullbokade. Ett nytt trevligt ställe i Nai Harn by är Dacha som första året har väldigt bra priser. I slutet på mars tror jag en bungalow kostar 1500 baht. www.dacharesort.com Mejla till "San" dacharesort@alannar.com Hälsa från svenska Malee på Malee Garden. San talar och skriver extremt bra engelska, han är uppvuxen i Danmark.
 11. När? Boendebudget? Hur många personer?
 12. Finns alldeles säkert barnhem. Fråga på plats, får ni inga vettiga tips, kontakta Rotary i Hua Hin. Dom vet jag finns.. och vet dom sysslar med insamlingar för barnhem m.m. (googla, dom kanske finns på nätet)
 13. Lite dåligt uppdaterad på vilka ställen som är bäst just nu, det finns massor! Missa inte Thailands legendariske gitarrist Lam Morrison som spelar på Blues Factory: http://www.thebluesfactorypattaya.com/