stgrhe

Re-entry Permit

1 inlägg i detta ämne

Re-entry Permit

Om man har ett förlängt uppehållstillstånd och vill resa ut ur Thailand för en kortare period so behövs det ett tillstånd, ett s.k. "re-entry permit" annars blir tillståndet ogiltigt.

Ett re-entry permit kan erhållas på följande platser:

 • Suvarnabhumi Airport , Bangkok
  Thai Immigration Suan Pluh, Bangkok
  Any other immigration checkpoint

När man ansöker om ett re-entry permit behöver man följande:

 • Ett korrekt ifyllt TM-8 formulär
  Korrekt avgift
  A 2" photo
  Kopia av passets huvudsida och sidan med den senaste inresestämpeln

Avgiften för ett re-entry permit är för närvarande:

 • 1,000 Baht för single entry
  3,800 Baht för multiple entry

Re-entry permits kan fås på Suvarnabhumi airport från en disk, som ligger just före passkontrollen. Disken ligger bakom glas så den är svår att upptäcka från incheckningen. Säkerställ att ni har med er foton som är 2" storatill flygplatsen eftersom det inte finns någon fotoservice där.

Re-entry permits kan också personligen eller genom ombud fås hos Thai Immigration, Soi Suan Phlu, Sathorn Tai, Bangkok. Om ni anlitar ett ombud måste ombudet ha en fullmakt med sig.

Tiden hos Thai Immigration Suan Pluh, kan variera från 1 timme till en halv dag, så var beredd på att det kan vara en lång kö. Gå dit före lunch så ni är säkra på att få tillståndet samma dag.

Ett alternativ, om ni befinner er i Bangkok och har tillgång till internet internet, är att fylla i TM-8 formuläret och maila det till bkk1_reentry@immigration.go.th. Den här email-adressen är skyddad från spam och ni behöver Javascript. Därefter måste ni besöka Immigration office vid Suan Phlu och lämna ett 2" fotografi och betala avgiften vid kassa 7.

Kom ihåg numret på tillståndet när ni återvänder till Thailand och notera det på ankomstkortet (TM-card) och se till att passet stämplas på rätt sätt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser
Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.