LykkeViktoria

Mysigt boende Koh Chang och Koh Kood

5 inlägg i detta ämne

Hej!

Vi planerar en resa i januari till Koh Chang och Koh Kood drygt 3 v lång. Vi letar efter mysiga boenden, gärna bungalows på stranden. Då vi reser med små barn, minsta kommer vara 9 månader, måste boende hålla ok standard men gärna ändå vara prisvärt. Vi vill bo på lugna och fina stränder med charm. Var ska vi bo?

Vi har tittat på Garden resort i Kai bae (ber om ursäkt för ev. felstavning), vet att det inte ligger direkt på stranden men tänkte isf börja med en vecka där då det såg ut som ett trevligt ställe. Någon som har bott där?

Vi är en grupp på 6 vuxna och 4 barn, behöver man boka boende i förväg för hela vistelsen tror ni? Tänkte om man kunde hålla slutet lite öppet för att se om man hittar någon pärla när man är där. Hittar mest stora lyxiga resort när jag letar.

Hur är båtresan ut till Koh kood med småbarn? Finns det flytvästar? 

Väldigt tacksam för alls tips!

 

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi bodde på KB resort i Kae bae i vintras med vår tvååring. Det är bungalows som är jättemysiga och ligger i en tropisk trädgård mitt på stranden. Jättemysigt att gå barfota till frukosten som intas precis vid havet. Har även pool med barndel. Perfekt ställe med barn. Har även bott på Garden resort utan barn och det är ett trevligt ställe men med barn hade jag valt KB

IMG_0096.JPG

IMG_0102.JPG

IMG_0123.JPG

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag håller med om att KB Resort är trevligt. De har både bungalows och en hotellbyggnad. Det finns finns familjerum och familjebungalow om man har behov av det. Men boka i god tid, det är populärt.

Om ni ska boka boende i förväg på andra ställen beror på hur flexibla ni är och vilken tid på året det gäller. Men 10 personer är mycket så det är inte säkert ni får rum på något av de mindre, mysiga ställena ni söker om ni inte är där i lågsäsong.

Vad gäller flytväst så brukar det inte finnas för barn, speciellt inte för spädbarn så ta med egna. Speedboaten från Koh Chang till Koh Kood är stor och båten känns väldigt stabil. Men som sagt, ta med flytväst till barnen

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi trivdes mycket bra på Chivapuri nere vid Bang Bao. Blir bo där nästa resa till Koh Chang. Vi brukar avsluta på KC grande på WSB ett par nätter och tycker det funkar bra. Kan vara skönt med lite mer hålligång efter ett besök på kood som är otroligt lugnt. Har bott på KB och hade nog lite för höga förväntningar, dock är det mysigt i byn Kai Bae med bra restauranger och så.

Ang båten till kood kan det vara mycket folk och otroligt trångt. Vi har dock haft mycket lugna resor de 3 ggr vi varit till kood.

Bann makok the getaway är en helt underbar pärla på Koh Kood men tyvärr absolut inget för familjer med små barn. Sivalai är också otroligt fint med suverän mat. I övrigt ser Tinkerbell och de andra hotellen på den stranden bra ut. Har ni riktigt gott om flis är dock Soneva Kiri ett självklart val :)

Med vänlig hälsning, BK 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu