vårsol

Vår elfte Thailandsresa 25.11-9.12

2 inlägg i detta ämne

Har nu varit hemma 2 veckor redan men längtar nog tillbaks.

Vi gjorde en lite kortare resa denna gång eftersom vår tonåring stannade hemma. Vi flög igen med Finnair och var lika nåjda som i våras med det.

Efter ett  kort och hektisk byte i BKK anlände vi till Phuket, Vi hade förbokat taxi via en tysk som har en tillförlitlig websida i Khao lak. Tyvärr hade vi ingen taxi när vi anlände. Chauffören el. tysken svarade ej heller när vi ringde. Efter att vi fått lånat en Thaitelefon så svarade chauffören att hon farit iväg men skulle komma. Eftersom hon inte kunde säga när så bestämde vi oss för att ta en annan taxi mot KL. 3 dagar senade skickade tysken ett argt mail att vi hade anlänt till fel ankomsthall och att vår chaufför krävde oss på 500 bath när vi inte lämnat och vänta på henne.   Vi hade uppgett  vårt flygnummer och ankomsttid och hade stått och väntat 45 min. Nåja vi svarade aldrig på mailet...

Första 4 nätterna bodde vi vid Fanari vid Bang niang i bugalow. Första rummet lukade starkt mögel men vi fick byta till en fräsch bungalow nära poolen. Fruksten var bra och läget helt ok, trots att det inte låg vid stranden. Två dagar hyrde vi moppe och besökte coconut beach. Härlig stand och god mat. En dag vandrade vi från Bang Niang till Nangtong. Nästan alla strandrestauranger hade fått stänga ner. Stora skyltar men Thaitext fanns på stranden. Det var 5 år sedan vi sist besökte KL.Sorgligt nog såg man stora förändringar på ständerna. Bang Niang stranden fanns nästan inte mera utan stora stenar hade blivit ditförda för att skydda stora, höga betongväggar som byggt för att skydda poolerna och hotellen. Även Nangtong stranden stora träd hade sågats ner efterom rötterna hade gett vika. Stränderna försvinner men fortfande bygger man hotell väldigt nära strandkanten.

Efter 5 nätter bytte vi hotell till JW mariott som verkligen var lyxigt. Tyvärr hade vi då 2 regndagar men vi hade en underbar balkong att sitta på dessa dagar.

Efter 9 nätter i KL flög vi igen till BKK. Bodde en natt vid Ibis Riverside som var riktigt trevlig. Vi  hade redan betalt för 2 nätter vid  Mercure Siam. Annars hade vi säkert lämnat alla 3 nätterna vid detta hotell. Sköna sängar, helt ok frukost och bra pool. Lite litet rum men där sov vi bara.

Sista 2 nätterna bodde vi då brevid MBK vid Mercure. Blev igen uppgraderade till en svit. Efter lite shopping så var det skönt att sitta ute på loungens terass som var på 25 våningen. En guidad tur vid Jim Thomson house hann vi också med.

Nu får vi börja spara till nästa resa för till Thailand vill vi igen.

trampolinh c gillar detta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu