Messijh

Schengen visum Sverige

22 inlägg i detta ämne

Hejsan, befinner mig just nu i Thailand och har gjort så sedan 2015-11-23 och stannar till 2016-5-01. Kan också säga att jag bara är 21 år och har känt min flickvän i över1 år.

Har bestämt mig för att bjuda över flickvännen i 3 månader till Sverige vi åker tillsammans från bkk 2016-05-01 är tanken. . Har börjat fylla i papper och så, men undrar hur man ska bevisa för ambassaden att man träffats och känner varandra ? Vi har redan varit och fixat bilder när vi är tillsammans har 32 bilder totalt. Behövs det fler saker än bilder eller det räcker gott och väl?

Kan ju även tillägga att vi bor tillsammans under tiden jag är här.

Samt i papperna har vi skrivit att min pappa kommer stå för att kostnaderna i Sverige vilket är sant, räcker det då att han skickar ner 3 månaders lönepapper för att bevisa att han har pengar eller krävs mer?

Sist har ni några tips att tänka på när man fyller i alla saker något som kan vara bra att ha osv?

Med vänliga hälsingar, Mattias

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Garanten, vem den är, måste kunna visa ett banksaldo på ca 40.000 kr om denne inte har en extremt hög månadsinkomst

Här hittar ni info och tillvägagångssätt

https://www.vfsglobal.se/Thailand/Index.html

/enis

Ah har läst väldigt mycket på den hemsidan men är lite svårt att förstår allting eftersom detta första gången för mig detta och är ej så gammal. Så min pappa måste kunna visa upp att han har 40000 kr på ett konto eftersom i papperna står det att han står för kostnaderna.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Eftersom ni bor tillsammans så är ett gemensamt hyreskontrakt bra att visa upp.

Okej tack så mycket, ska se ifall dem kan ordna fram ett sådant. Har du några fler tips ?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du behöver nog inte vara orolig.

Ni har bott tillsammans så det borde inte vara några som helst problem för henne att få visum.

När min flickvän sökte för typ 3 år sen behövde hon inte visa några bilder eller liknande. Enda vi skickade med var kopior på mina passtämplar som visade att jag hade varit i Thailand den tiden som skrevs i ansökan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du behöver nog inte vara orolig.

Ni har bott tillsammans så det borde inte vara några som helst problem för henne att få visum.

När min flickvän sökte för typ 3 år sen behövde hon inte visa några bilder eller liknande. Enda vi skickade med var kopior på mina passtämplar som visade att jag hade varit i Thailand den tiden som skrevs i ansökan.

Okej där är en blankett som heter Familjeuppgiter och är från Migrationsverket där man ska fylla i föräldrar syskon barn osv. Sen är där en som heter Min make/maka/sambo vad ska man fylla i här? Mitt namn då eller? Sen resten ska hon fylla i sina föräldrars och syskons uppgifter om jag förstått det rätt? Eller är det jag som ska fylla i mina föräldrar?

Det går bra att fylla i alla papper med bläckpenna på engelska/svenska ?

Sen det spelar väl ingen roll ifall hon inte haft pass innan? Huvudsaken är väl den att hon har pass nu?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Självklart behöver hon inte ha haft pass tidigare.

Om du kollar på vfs global så ska det finnas en checklista med exakt det hon behöver skicka med.

Kommer inte ihåg exakt vad som gäller visum och vad som gäller UT. Känns som jag blandar ihop dom ibland.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Självklart behöver hon inte ha haft pass tidigare.

Om du kollar på vfs global så ska det finnas en checklista med exakt det hon behöver skicka med.

Kommer inte ihåg exakt vad som gäller visum och vad som gäller UT. Känns som jag blandar ihop dom ibland.

Ah har brukar vara inne på den sidan, men fortfarande lite svårt och osäker på vissa saker eftersom det är första gången och vill verkligen inte att det ska bli något fel eller liknande.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Självklart behöver hon inte ha haft pass tidigare.

Om du kollar på vfs global så ska det finnas en checklista med exakt det hon behöver skicka med.

Kommer inte ihåg exakt vad som gäller visum och vad som gäller UT. Känns som jag blandar ihop dom ibland.

Ah har brukar vara inne på den sidan, men fortfarande lite svårt och osäker på vissa saker eftersom det är första gången och vill verkligen inte att det ska bli något fel eller liknande.

Ja det är väldigt massa papper och så man måste fixa...

Eftersom ni har bott tillsammans under en längre tid så är det bara svara på frågorna så kommer det gå jättebra.

Vet inte om dom har blivit hårdare med bevisningen under dom senaste åren men när min flickvän sökte var dom inte intresserade av at se bilder etc. Passstämplarna var det ända dom ville ha för att bevisa att jag varit i Thailand under den tiden jag skrev i ansökan.

Är det nåt speciellt du undrar över?

Bta. I samma hus som VFS Global kan dom hjälpa er så att allt blir rätt innan i lämnar in ansökan. Kommer inte ihåg vilken våning det var på men de brukar finnas folk där som man kan fråga.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Självklart behöver hon inte ha haft pass tidigare.

Om du kollar på vfs global så ska det finnas en checklista med exakt det hon behöver skicka med.

Kommer inte ihåg exakt vad som gäller visum och vad som gäller UT. Känns som jag blandar ihop dom ibland.

Ah har brukar vara inne på den sidan, men fortfarande lite svårt och osäker på vissa saker eftersom det är första gången och vill verkligen inte att det ska bli något fel eller liknande.

Ja det är väldigt massa papper och så man måste fixa...

Eftersom ni har bott tillsammans under en längre tid så är det bara svara på frågorna så kommer det gå jättebra.

Vet inte om dom har blivit hårdare med bevisningen under dom senaste åren men när min flickvän sökte var dom inte intresserade av at se bilder etc. Passstämplarna var det ända dom ville ha för att bevisa att jag varit i Thailand under den tiden jag skrev i ansökan.

Är det nåt speciellt du undrar över?

Bta. I samma hus som VFS Global kan dom hjälpa er så att allt blir rätt innan i lämnar in ansökan. Kommer inte ihåg vilken våning det var på men de brukar finnas folk där som man kan fråga.

[

Okej, tack så mycket för hjälpen. Förresten rekommenderar du att man stannar i Bangkok under tiden ansökan behandlas eller det är lugnt att åka tillbaka till Phuket igen?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto.

Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto.

Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön.

Okej, det stämmer att det är 450 SEK per dag. Skulle du då rekommendera att jag ber min pappa att maila över något som kan bevisa att han har 40000 på ett konto eller liknande ? Eller hur hade du gjort ?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto.

Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön.

Okej, det stämmer att det är 450 SEK per dag. Skulle du då rekommendera att jag ber min pappa att maila över något som kan bevisa att han har 40000 på ett konto eller liknande ? Eller hur hade du gjort ?

Ja de skulle jag rekommendera.. Har han det så är det den enklaste lösningen =)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto.

Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön.

Okej, det stämmer att det är 450 SEK per dag. Skulle du då rekommendera att jag ber min pappa att maila över något som kan bevisa att han har 40000 på ett konto eller liknande ? Eller hur hade du gjort ?

Ja de skulle jag rekommendera.. Har han det så är det den enklaste lösningen =)

Okej, tack för hjälpen. En snabb fråga till bara finns en blankett som heter Familjeuppgiter det är min flickvän som ska fylla i denna blankett va och inte jag?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto.

Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön.

Okej, det stämmer att det är 450 SEK per dag. Skulle du då rekommendera att jag ber min pappa att maila över något som kan bevisa att han har 40000 på ett konto eller liknande ? Eller hur hade du gjort ?

Ja de skulle jag rekommendera.. Har han det så är det den enklaste lösningen =)

Okej, tack för hjälpen. En snabb fråga till bara finns en blankett som heter Familjeuppgiter det är min flickvän som ska fylla i denna blankett va och inte jag?

Ja det är din flickvän som fyller i den.

En sak till... Jobbar din flickvän nu eller pluggar hon?

I vilket fall som helst är det bra att skicka med intyg på att hon har fått ledigt under resan.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto.

Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön.

När jag frågade så skulle det räcka med 300-400kr / dag eftersom tjejen då skulle bo hos mig. Och att min lön på 14.000 netto skulle räcka. Så jag tror inte att man behöver 13.000 när allt annat är betalt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hon kan åka var hon vill inom Thailand men det tar ju bara typ max 1 vecka att få visumet..

Ah okej, för vi tänkte stanna i bkk 4-5 dagar sen åka hem till hennes föräldrar i Udon thani några dagar. Rekommenderar du att man lämnar in visumet på VFS global eller ambassaden?

Ambasaden vill ju helst att man ska lämna det på VFS Global så det tycker jag att du ska göra.. Kostar några hundra baht extra men det är det värt... Då kan dom dubbelkolla så allt är rätt innan ni lämnar in ansökan med.

Okej det låter ju perfekt. På papperna står det att min pappa står för alla kostnader, räcker det då att han skickar med 3 lönepapper från 3 månader bakåt i tiden ? Eller behövs det fler papper?

Jag tycker det känns lite lite med endast 3 lönepapper.

Har för mej att man ska ha 450 sek per dag. Så det bästa hade ju varit att ha det på ett bankkonto.

Vet inte vad månadslönen i sånna fall skulle vara om man bara visar lönespec. men det krävs ju 13 000 över när allt annat är betalt så en ganska hög månadslön.

När jag frågade så skulle det räcka med 300-400kr / dag eftersom tjejen då skulle bo hos mig. Och att min lön på 14.000 netto skulle räcka. Så jag tror inte att man behöver 13.000 när allt annat är betalt.

Hur menar du? Det krävs att man kan visa upp att man har 450 sek per dag.. OM man visar det genom pengar på ett bankkonto eller via lön spelar ingen roll...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu