hille

Nytt visum

10 inlägg i detta ämne

Ser ut som om det kommer att bli krångligare att stanna en längre tid i Thailand framöver;

(inlägg från ett annat forum)

"Som säkert många redan vet sker det en omfattande ändring i turistvisum den 13 november 2015.

Bort faller möjligheten att söka ett turistvisum med två eller tre inresor. I stället tillkommer ett visum som blir giltigt för multipla inresor under de sex månader som visumet kommer att gälla. Turistvisum för en resa blir kvar och oförändrat bortsett från att man tillfogar ett ekonomiskt krav.

Det nya multipla turistvisumet kommer bara att kunna sökas i de länder där sökanden är medborgare eller har permanent uppehållstillstånd. Det åligger sökanden att bevisa att man har permanent uppehållstillstånd om man inte är medborgare i landet i fråga.

För att beviljas det nya multipla turistvisumet krävs det också att man kan garantera sitt uppehälle med motsvarande 200,000 baht i lokal valuta. Några ambassader nämner beloppet 8,000 US$."

Enligt andra forum så verkar det också som om man dessutom kommer att behöva bifoga flera nya intyg.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Undrar om "multiple entrys" innebär när som helst? Hur många gånger som helst? Eller om man måste hålla sig till utresor var 60:e dag?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Undrar om "multiple entrys" innebär när som helst? Hur många gånger som helst? Eller om man måste hålla sig till utresor var 60:e dag?

Undrar om det inte är så at Du får göra hur många Du vill inom 6 mån men kan stanna max 60 dagar som max. ???

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

http://www.thaiembassy.se/minmapp/filer/pdf-pages/Visa/PR_METV%20%28En%29.pdf

Undrar om "multiple entrys" innebär när som helst? Hur många gånger som helst? Eller om man måste hålla sig till utresor var 60:e dag?

Undrar om det inte är så at Du får göra hur många Du vill inom 6 mån men kan stanna max 60 dagar som max. ???

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gällande redan beviljat visum:

Det gick inte att komma fram till ambassaden på telefon, men jag fick svar på e-mail.

"Hi

You don't need to do anything"

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu