IL

Visum O-A

5 inlägg i detta ämne

Om jag har O-A visum kan jag förlänga detta i Thailand?

Var 90 dag måste jag väl till immigration.Vad kostar det?

Kan jag resa in och ut flera gånger under giltighetstiden?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan resa in och ut så många ggr du vill under visumets giltighetstid. För varje inresa får du ett nytt uppehållstillstånd gällande ett år. 90 dagars rapporteringen kostar inget (tror jag, ej helt säker). Jag har aldrig behövt göra någon eftersom jag rest ut innan och då hamnar man på 0 igen när man kommer in i Thailand. Du kan förlänga det genom att ansöka om re-entry permit innan du åker hem. Då kan du återkomma och stanna på det gamla uppehållstillståndet fram tills det går ut. Re-entry permit kan sökas som singel eller multipla inresor. Om du vill förlänga det ytterligare (när upphållstillståndet går ut) så måste du deponera motsvarande 800 000 bht på ett thailändskt bankkonto eller kunna uppvisa inkomst/pension på minst 14500kr i månaden eller en kombination av detta. Personligen har jag kommit fram till att det är enklast stt söka ett nytt OA inför nästa säsong istället för att förlänga eftersom jag inte har lust att deponera så mycket pengar i Thailand. Fördelen med ett OA är att man kan få thailändskt körkort, öppna bankkonto och resa in och ut som man vill. Ibland kan det också gå att fixa detta med ett vanligt TR men då är man styrd till vissa datum.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan resa in och ut så många ggr du vill under visumets giltighetstid. För varje inresa får du ett nytt uppehållstillstånd gällande ett år. 90 dagars rapporteringen kostar inget (tror jag, ej helt säker). Jag har aldrig behövt göra någon eftersom jag rest ut innan och då hamnar man på 0 igen när man kommer in i Thailand. Du kan förlänga det genom att ansöka om re-entry permit innan du åker hem. Då kan du återkomma och stanna på det gamla uppehållstillståndet fram tills det går ut. Re-entry permit kan sökas som singel eller multipla inresor. Om du vill förlänga det ytterligare (när upphållstillståndet går ut) så måste du deponera motsvarande 800 000 bht på ett thailändskt bankkonto eller kunna uppvisa inkomst/pension på minst 14500kr i månaden eller en kombination av detta. Personligen har jag kommit fram till att det är enklast stt söka ett nytt OA inför nästa säsong istället för att förlänga eftersom jag inte har lust att deponera så mycket pengar i Thailand. Fördelen med ett OA är att man kan få thailändskt körkort, öppna bankkonto och resa in och ut som man vill. Ibland kan det också gå att fixa detta med ett vanligt TR men då är man styrd till vissa datum.

Her var det litt som ikke stemmer så jeg får ta det post for post.

1. Nå står det på den thailandske ambassaden sine sider at dette er et Multiple Entry

   visum. Og at man får et nytt år hver gang man entrer Thailand. Dette er bare dårlig

   engelsk. Visumet er bare på 1 år. For å forlate Thailand uten å miste visumet så

   kreves det et Re Entry Visa. Det finnes som både Single Entry og Multiple Entry og kan

   søkes om på immigrasjonen og ved grensestasjonene. 

2. Den månedlige inntekten som kreves er på 18500 SEK. Tilsvarende 65000 Baht.

3. Det er IKKE på grunn av at man har et O-A visum at man kan få et thailandsk førerkort

   og et thailandsk bankkonto, men fordi det er et Non-Immigrant Visa.

4. Man får ikke et thailandsk førerkort på et turistvisum uansett hvilken tid på året.

   Dette ifølge lovverket.

5. De fleste bankene i Thailand har interne retningslinjer for hvordan en utlending kan

   opprette en bankkonto. Som regel så er kravene et Non-immigrant Visa og en form for

   bekreftelse på utlendingens bostedsadresse eller at man har en garantist. Et turist-

   visum er normalt ikke godt nok.

   

Dersom man ønsker å forlenge visumet med et nytt år så kan dette gjøres på det lokale immigrasjonskontoret eller på hovedkontoret i Bangkok. Det man må huske på da er at man trenger 800000 Baht på en thailandsk bankkonto. Og disse pengene må ha stått på denne kontoen i 3 måneder (første gangen). Eller en pensjon / inntekt på minst 65000 Baht / måned. Eller en kombinasjon av disse så det til sammen blir 800000 / år.

Den 90-dagers rapporteringen til immigrasjonen kan gjøres på 4 forskjellige måter.

1. Personlig oppmøte på det lokale immigrasjonskontor.

2. Personlig oppmøte på hovedkontoret i Bangkok.

3. Pr. post

4. Via internet.

http://www.thaiembassy.se/en/visa/types-of-visa/63

   

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Du kan resa in och ut så många ggr du vill under visumets giltighetstid. För varje inresa får du ett nytt uppehållstillstånd gällande ett år. 90 dagars rapporteringen kostar inget (tror jag, ej helt säker). Jag har aldrig behövt göra någon eftersom jag rest ut innan och då hamnar man på 0 igen när man kommer in i Thailand. Du kan förlänga det genom att ansöka om re-entry permit innan du åker hem. Då kan du återkomma och stanna på det gamla uppehållstillståndet fram tills det går ut. Re-entry permit kan sökas som singel eller multipla inresor. Om du vill förlänga det ytterligare (när upphållstillståndet går ut) så måste du deponera motsvarande 800 000 bht på ett thailändskt bankkonto eller kunna uppvisa inkomst/pension på minst 14500kr i månaden eller en kombination av detta. Personligen har jag kommit fram till att det är enklast stt söka ett nytt OA inför nästa säsong istället för att förlänga eftersom jag inte har lust att deponera så mycket pengar i Thailand. Fördelen med ett OA är att man kan få thailändskt körkort, öppna bankkonto och resa in och ut som man vill. Ibland kan det också gå att fixa detta med ett vanligt TR men då är man styrd till vissa datum.

Her var det litt som ikke stemmer så jeg får ta det post for post.

1. Nå står det på den thailandske ambassaden sine sider at dette er et Multiple Entry

visum. Og at man får et nytt år hver gang man entrer Thailand. Dette er bare dårlig

engelsk. Visumet er bare på 1 år. For å forlate Thailand uten å miste visumet så

kreves det et Re Entry Visa. Det finnes som både Single Entry og Multiple Entry og kan

søkes om på immigrasjonen og ved grensestasjonene.

2. Den månedlige inntekten som kreves er på 18500 SEK. Tilsvarende 65000 Baht.

3. Det er IKKE på grunn av at man har et O-A visum at man kan få et thailandsk førerkort

og et thailandsk bankkonto, men fordi det er et Non-Immigrant Visa.

4. Man får ikke et thailandsk førerkort på et turistvisum uansett hvilken tid på året.

Dette ifølge lovverket.

5. De fleste bankene i Thailand har interne retningslinjer for hvordan en utlending kan

opprette en bankkonto. Som regel så er kravene et Non-immigrant Visa og en form for

bekreftelse på utlendingens bostedsadresse eller at man har en garantist. Et turist-

visum er normalt ikke godt nok.

Dersom man ønsker å forlenge visumet med et nytt år så kan dette gjøres på det lokale immigrasjonskontoret eller på hovedkontoret i Bangkok. Det man må huske på da er at man trenger 800000 Baht på en thailandsk bankkonto. Og disse pengene må ha stått på denne kontoen i 3 måneder (første gangen). Eller en pensjon / inntekt på minst 65000 Baht / måned. Eller en kombinasjon av disse så det til sammen blir 800000 / år.

Den 90-dagers rapporteringen til immigrasjonen kan gjøres på 4 forskjellige måter.

1. Personlig oppmøte på det lokale immigrasjonskontor.

2. Personlig oppmøte på hovedkontoret i Bangkok.

3. Pr. post

4. Via internet.

http://www.thaiembassy.se/en/visa/types-of-visa/63

Bra att du förtydligade lite. Fast under visumtiden så behöver man inget re-entry. Jag fick stämpeln för uppehållstillståndet framflyttad när jag åkte t o r till Vietnam.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Den generelle reglen for å forlate Thailand under visumperioden er at man trenger et Re Entry Visa for ikke å miste visumet sitt.

Det står, som jeg bemerket, på ambassadens sine sider at dette er et visum med mulighet til å forlate Thailand UTEN et Re Entry Visa. Men ordlyden på engelsk er så dårlig at dette lett kan misforstås.

Dersom dette faktisk stemmer så er det en interessant ting å plukke opp. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu