Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
AnsoErlandsson

Var ska vi åka i december/januari? Dina tips?

Rekommendera Poster

Familj med två vuxna och barn 9,7 och 5. Vi läser om Koh Lanta, Koh Chang, Koh Samui och Koh Samet just nu. Vi vill ha lite av varje - inte bara strandliv så då går väl Samet bort?

Har rest i Thailand ett par omgångar innan barnen men då tänkte vi inte mycket på vad som passar familj och inte så därför känns allt nytt.

Tips och tankar när det gäller platser. Vi vill inte stanna på samma plats hela tiden. Det enda vi har klart för oss är att vi vill avsluta i Bangkok några dagar.

Vi reser i mitten av december och stannar drygt 3 veckor

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi var i höstas på Koh Chang och bodde på KC Grande (WSB) och tyckte det var toppen. Barnen hade många jämnåriga  svenskar(7 & 12 år) att vara med.

Innan Koh Chang så var vi Pattaya 4 nätter och bodde då Hard Rock Hotel. Bra där också, men inga svenska barn. Dock så fick de tillfälle att träna engelska ihop med andra barn.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tur att vi tycker olika. Vi gillade inte alls KC Grand, för mycket charterstuk över det hela. Paxade stolar i ottan, fullt med ungar överallt, mycket svenskar. Vi gillar mer att bo i en bunge på stranden, hänga i en hängmatta, komma ner i varv, läsa böcker. När barnen var mindre så sparkade t ex boll med lokalbefolkningen eller lekte i vattnet.Våra barn älskar även att snorkla och på White sand beach finns inget att titta på under vattnet, men man kan ju åka på båtutflykter och få den biten. Vi brukar kombinera öar med Bangkok som barnen bara vill stanna längre på för varje år, i år 1 vecka. Våra favvo öar är Lipe, Samui, Phangan , Tao bl a.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

December/Januari då går Koh Samui bort p.g.a. osäkra väderförhållanden. Koh Samet bort p.g.a. att det finns absolut inget mer än bad och sol.

Koh Chang är vädersäkert = soligt. Koh Lanta bör också ha ganska hyfsat väder + bättre ständer.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Koh Lanta är verkligen toppen med barn, våra ungar älskar Klong Dao Beach som ligger närmast byn. Där finns det det mesta för barnen, bra resturanger och på kvällen är det toppen att strosa längst stranden med barnen och välja mellan alla trevliga ställen. Dessutom brukar de alltid hitta andra att leka med så de slipper tröttna på varandra, på kvällarna springer de ofta runt i sanden tillsammans med de andra barnen som också hamnat på samma resturang. Det är smidigt att ta sig mellan de närliggande stränderna om man vill utforska området och det är lagom stort inne i Saladan om man vill äta/shoppa.

På em har de oftast fotboll eller vollyboll i sanden vid Slowdown som ligger långt ner på Klong Dao och de brukar låta alla som vill vara med även om man inte bor där.

Vill ni kombinera med något mer så är Ao Nang toppen med alla öar runt om, vi föredrar att bo vid den lite lugnare delen/ stranden Noppharat som ligger ca 10 minuters gångväg från själva Ao Nang Beach området.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om vi väljer Koh Chang och det området - vad är det lämpligt att kombinera det med (förutom Bangkok). Pataya låter sådär i mina öron men det är kanske bara gamla rykten? Hur är Rayong? Mae Phim? Om man ändå är i området borde kanske Koh Samet få sig ett besök på några dagar också, kanske i början när man vill koppla ner tempot från här hemma.

Tankar? Erfarenheter?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vill bara nämna att de som ALDRIG varit i Pattaya bör nog ligga lite lågt angående uttalanden om denna fiskeby.

När det gäller prostitutionen är den mer påträngande på t.ex Patong (Bangla road).

Havsbadet är visserligen inte speciellt bra men det finns mycket annat.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Vi var nöjda med Novotel Rayong just för att varava ner i vacker miljö. Dock är naturen inte alls lika vacker som tex Koh Changs. Hotelpriserna är högre ute vid Koh Samet men vattnet är klarare och sanden är vitare. De nätter vi bodde på Samet bodde vi vid wongduen stranden, som inte hör till de lugnare.

Det kan vara tungt att starta resan direkt till Chang efter en lång flygresa. Men det kan också vara jobbigt att byta hotell väldigt ofta.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Välj Koh Chang och byt strand en gång för lite variation.

Vi tyckte att det var toppen på KB resort vid Kai Bae. Finns familjerum där.

Ligger vid den lilla byn med en del utbud.

Kombinera med annat ställe.

Vi var på White sand också, men för lite mysighetskänsla för oss.

Snorkelutflykstips: Mr Khai och en av hans fina gamla träbåtar. De stannade så att man kunde snorkla från stränder och fiska och mata apor på hemvägen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×