Hjuliz

Visum till barn

3 inlägg i detta ämne

Hejsan.

Jag, frun(thai) och grabben( 7 månader) kommer att åka till Thailand med thai airways i slutet av november och är tänkta att stanna där fram till mitten av maj.

Grabben föddes i Thailand på våran senaste resa är thailändsk medborgare och inregistrerad i husboken men vi har ej ännu skaffat ett thailändskt pass åt honom då det blev nog stressigt att fixa ett provisoriskt svenskt innan hemresan.

Det jag nu undrar är om jag måste skaffa ett visum även åt honom eller om han kan åka utan visum, har läst runt lite på nätet men är dubbla budskap överallt, hade varit tråkigt att bli nekad ombordstigning på Arlanda.

Om det är någon här på forumet som vet något om detta? eller nyligen rest med barn utan visum? så vore jag väldigt tacksam om jag kunde få lite info om detta så jag vet vad jag ska göra

Mvh / D

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Visum gäller även för barn. Giltighetstiden följer förälderns/föräldrarnas visum.

Barn under 14 år behöver inte göra visaruns och det är inte heller någon avgift för overstay på dem.

Precis som du säger så är det svårt att hitta uppgifter om det. Även om det går att hitta uppgifter om att barnen inte behöver visum så är inte det någon garanti för att det är så. Med ett giltigt visum blir det aldrig fel.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu