Plexus

Nya visumregler

67 inlägg i detta ämne

Jag vet att det fanns en tråd ang detta men jag kan inte hitta den. Innebär detta att man inte kan åka in utan dubbelt turistvisum? Om man flyger till Thailand, stannar några veckor, sen till t ex Laos en sväng och sen tillbaka till Thailand några veckor. Funkar det om man flyger t o r till Laos? Känns knäppt att behöva söka dubbelt turistvisum för en person som bara ska vara i Thailand två veckor ggr 2.

http://www.thephuketnews.com/strict-new-immigration-regulations-mean-crackdown-on-visa-runs-46212.php

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Som jag förstår artikeln så ska man framledes bara få komma in via en landgräns en gång utan visum så det ska väl egentligen inte vara något problem för dig. Å andra sidan om din biljett gäller för mer än 30 dagar så måste du ju ha en resa ut ur landet inom den tiden. Men den regeln har ju funnits länge. Det funkar att boka en biljett ut ur landet för att bevisa det och du kan ta landvägen tillbaks till Thailand eftersom det bara blir en gång.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Som jag förstår artikeln så ska man framledes bara få komma in via en landgräns en gång utan visum så det ska väl egentligen inte vara något problem för dig. Å andra sidan om din biljett gäller för mer än 30 dagar så måste du ju ha en resa ut ur landet inom den tiden. Men den regeln har ju funnits länge. Det funkar att boka en biljett ut ur landet för att bevisa det och du kan ta landvägen tillbaks till Thailand eftersom det bara blir en gång.

Jag ska ha dubbelentry visum så för mej är det inget problem. Det gäller mitt ressällskap som ska åka in två ggr inom 5 veckor. Där fattar jag det som att det kan bli problem om man inte har turistvisum. Jag trodde att det skulle funka att åka in i Thailand och sen ut efter nån vecka och tillbaka igen. Betyder landgräns via landvägen? i så fall är det ju löst om man flyger tillbaka från Laos. Eller om det gäller en gång via landgräns så skulle det funka i och med att personen flyger in till Thailand första resan och sen har man landalternativet kvar från Laos och tillbaka. Inte helt solklart lätt att begripa.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gäller flygbiljetten för fem veckor så måste man ha en resa ut ur landet inom 30 dagar bokad i förväg. Men det är ingen ny regel. Och på grund av detta så behöver ni ju inte ens tänka på de nya reglerna.Lika bra att boka en resa till Laos i förväg.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gäller flygbiljetten för fem veckor så måste man ha en resa ut ur landet inom 30 dagar bokad i förväg. Men det är ingen ny regel.

Jag läste en annan artikel som handlade om exakt samma sak men i den stod det max 3 inresor...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gäller flygbiljetten för fem veckor så måste man ha en resa ut ur landet inom 30 dagar bokad i förväg. Men det är ingen ny regel.

Jag läste en annan artikel som handlade om exakt samma sak men i den stod det max 3 inresor...

Ja, det gjorde jag också för ett par veckor sedan. Drar de åt snaran eller är det nåt missförstånd?

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Forumet på thaivisa.com är det nog snart klart vad som gäller i verkligheten.

För egen del så tror jag inte en äkta turist har något att oroa sig över utan det här riktar sig nog till dom som bor nära en gräns och satt i system att hoppa över gränsen i 2 minuter varannan vecka.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Gäller flygbiljetten för fem veckor så måste man ha en resa ut ur landet inom 30 dagar bokad i förväg. Men det är ingen ny regel. Och på grund av detta så behöver ni ju inte ens tänka på de nya reglerna.Lika bra att boka en resa till Laos i förväg.

Ja, det var så vi hade tänkt göra. Blev bara något förvirrad när jag läste artikeln :-\

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man får hoppas att detta gäller extremfallen, men tydligen finns en uppfattning om att man är suspekt redan vid 60 eller 90 dagar och man nekar även folk som har ett visum. Kan tänka mig att det kan bli problem framöver för den som vill resa runt en längre tid och inte har lust att boka upp sig på hotell för hela resan i förväg.

http://www.phuketgazette.net/phuket-news/Crackdown-tourist-visas-sees-dozens-turned-away/31171

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Man får hoppas att detta gäller extremfallen, men tydligen finns en uppfattning om att man är suspekt redan vid 60 eller 90 dagar och man nekar även folk som har ett visum. Kan tänka mig att det kan bli problem framöver för den som vill resa runt en längre tid och inte har lust att boka upp sig på hotell för hela resan i förväg.

http://www.phuketgazette.net/phuket-news/Crackdown-tourist-visas-sees-dozens-turned-away/31171

Oh no... det såg inte alls bra ut för mig.

Jag bokar inte nåt i förväg mer än en natt eller två.

Tja, det löser sig som vanligt. På nåt sätt.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tycker att det är helt rätt att de försöker stoppa dem som jobbar illegalt. Men att man, trots att man blivit beviljad ett visum på ett thailändskt konsulat eller ambassad, kan riskera att ändå inte bli insläppt i landet blir ju väldigt osäkert för många som vill stanna en längre period.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur bör jag göra här???

Min plan va att boka ett flyg till BKK i februari och hem igen från BKK i april.

Jag hade tänkt att första vara i Thailand 30 dagar, för att sen köpa en extra flygbiljett (t/r) till Bali, där hade jag tänkt stanna i 2-3 veckor för sen åka tillbaka till BKK igen.

Min tanke va ( innan jag läste detta) att få ett 30 dagars turist visum vid ankomsten till BKK, vistas i Thailand 30 dagar för att sen flyga till Bali och sen få nya dagar när jag återvänder till Bangkok från Bali.

Kommer detta fungera med dem nya reglerna???

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur bör jag göra här???

Min plan va att boka ett flyg till BKK i februari och hem igen från BKK i april.

Jag hade tänkt att första vara i Thailand 30 dagar, för att sen köpa en extra flygbiljett (t/r) till Bali, där hade jag tänkt stanna i 2-3 veckor för sen åka tillbaka till BKK igen.

Min tanke va ( innan jag läste detta) att få ett 30 dagars turist visum vid ankomsten till BKK, vistas i Thailand 30 dagar för att sen flyga till Bali och sen få nya dagar när jag återvänder till Bangkok från Bali.

Kommer detta fungera med dem nya reglerna???

Turistvisum måste du söka i förväg via konsulatet i Göteborg eller i ambassaden i Stockholm..

Det du får om du inte har visum är 30 dagars uppehållstillstånd..

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur funkar det om man kommer in i Thailand via flyg, stannar i ca två veckor och åker ut ur landet landvägen i några dagar och sedan in igen? Tänkte besöka Angkor Wat i Kambodja under nästa Thailandstripp... ???

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hur funkar det om man kommer in i Thailand via flyg, stannar i ca två veckor och åker ut ur landet landvägen i några dagar och sedan in igen? Tänkte besöka Angkor Wat i Kambodja under nästa Thailandstripp... ???

Kommer du tillbaka landvägen får du bara 15 dagar om dom nu släpper in dej...

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

15 dagar räcker gott, frågan är den andra biten...jävla krångel för "vanliga" turister som jag tror drabbar Thailand i förlängningen. Visst, jag förstår syftet men undrar verkligen hur det blir i slutändan.

Man får väl vänta och se hur snacket går framöver och när man verkligen vet hur reglerna ska följas (om de följs ;))

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu